PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Maloljetni recidivist, pijani vozač i teško ozlijeđeni 70-godišnjak

Datum objave: 06. 3. 2022. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici na području PU požeško-slavonske u protekla 24 sata zabilježili su jednu prometnu nesreću s teško ozlijeđenom osobom, te u prometu zatekli 16-godišnjeg višestrukog počinitelja prometnih prekršaja i pijanog 38-godišnjaka s 2, 14 promila.

U subotu 5. ožujka 2022. oko 12.20 sati u mjestu Brestovac u Požeškoj ulici, 70-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Suzuki“, požeških registarskih oznaka, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je sišao s kolnika i nastavio vožnju po travnatoj površini gdje je prednji dijelom vozila udario u zadnji dio parkiranog osobnog automobila marke „Alfa“, osječkih registarskih oznaka u vlasništvu 54-godišnjaka. Nakon udara došlo je do zanošenja „Alfe“ te udara u metalnu ogradu u vlasništvu 45-godišnjaka, dok je „Suzuki“ nastavio kretanje i udario u metalnu ogradu u vlasništvu 39-godišnjaka te u kuću u vlasništvu 75-godišnjakinje. U prometnoj nesreći 70-godišnji vozač je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

16-godišnjem recidivisti oduzeto vozilo

U subotu 5. ožujka 2022. oko 16.10 sati u Požegi u Osječkoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, a kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 16-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Protiv 16-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a također mu je oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,14 promila

U subotu 5. ožujka 2022. oko 16.20 sati u Požegi u Osječkoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,14 promila upravljao 38-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 38-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

TEKST: S.P./ PU PS               FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn