PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Dvojica ugrožavala promet, recidivisti oduzeto vozilo

Datum objave: 09. 9. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA- Policijski službenci na području PU požeško-slavonske u protekla 24 sata u posebnu prostoriju policije smjestili su dvojicu nesavjesnih vozača, pri čemu su jednom od njih, kao povratniku u činjenju prekršaja, oduzeli vozilo.

U srijedu 8. rujna 2021.oko 16 sati u Pakracu u Ulici Ivana Gundulića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili teretni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i za vrijeme dok mu je rješenjem Policijske postaje Pakrac do 15. listopada 2022. zabranjeno polaganja vozačkog ispita, upravljao 52-godišnjak. Budući da je navedeni povratnik u činjenju prekršaja, uhićen je te mu je oduzeto vozilo kojim je upravljao. Također je smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden u Općinski sud u Bjelovaru, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 20 sati u Kutjevu u Ulici Matije Gupca, 44-godišnji vozač koji je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, njemačkih nacionalnih oznaka, uključivao se u promet vožnjom unatrag prilikom čega se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu te je stražnjim kotačima sišao s kolnika na travnatu kosinu potoka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 44-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između osobnog i teretnog automobila u Vetovu u Kutjevačkoj ulici.

TEKST: S. P./ PUPS                FOTO: S. Pok (Ilustracija)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn