PU POŽEŠKO-SLAVONSKA – Dovršena kriminalistička istraživanja

Datum objave: 14. 1. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom s područja Jakšića kojeg se sumnjiči da je 12. siječnja oko 21.20 sati u Požegi u Industrijskoj ulici kao vlasnik ugostiteljskog objekta dozvolio privatno okupljanje osobama unatoč epidemiološkim mjerama, te nad 22-godišnjakom s područja Lipika  kod kojeg su policijski službenici prilikom kontrole prometa  pronašli marihuanu.

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom s područja Jakšića kojeg se sumnjiči da je dana 12. siječnja oko 21.20 sati u Požegi u Industrijskoj ulici kao vlasnik ugostiteljskog objekta dozvolio privatno okupljanje osobama iako je na snazi Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, donesenom od strane Stožera civilne zaštite RH. Protiv 50-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.
Također je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Lipika kojeg su policijski službenici dana 12. siječnja 2021. oko 23.25 sati u mjestu Dobrovac zaustavili prilikom kontrole prometa i u osobnom automobilu s kojim je upravljao pronašli marihuanu. 22-godišnjak je uhićen, a temeljem naloga Općinskog suda u Bjelovaru pretražena je obiteljska kuća na području Lipika gdje prebiva i osobni automobil kojim se koristi prilikom čega su pronađeni digitalna vaga i „bong“ namijenjen konzumaciji opojne droge cannabis marihuane. Protiv 22-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Kršila mjeru samoizolacije

U utorak 12. siječnja 2021. u poslijepodnevnim satima, prilikom nadzora poštivanja naloženih mjera samoizolacije policijski službenici na adresi prebivališta u Kuli nisu zatekli 42-godišnjakinju iako joj je izrečena mjera samoizolacije.
Protiv 42-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

TEKST: S. P./ PU PS        FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn