PU POŽEŠKO-SLAVONSKA – Četiri prometne nesreće u 24 sata, teže ozlijeđen biciklist u Požegi

Datum objave: 17. 7. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici na području PU požeško-slavonske u protekla 24 sata zabilježili su četiri prometne nesreće – tri koje su za posljedicu imale materijalnu štetu te jednu s teško ozlijeđenom osobom. Policija će i ovog vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa, a sve sudionike u prometu upozoravaju da se pridržavaju prometnih pravila.

U četvrtak, 16. srpnja 2020., oko 18.15 sati, u Požegi, u Ulici Stjepana Radića, 61-godišnji vozač bicikla, koji je upravljao biciklom marke „Rog“, prilikom skretanja u lijevo udario je u teretni automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, koji ga je nepropisno pretjecao, a kojim je upravljao 52-godišnjak. Nakon udara biciklist je pao na kolnik i teže se ozlijedio. Protiv 52-godišnjeg vozača teretnog automobila slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Uz navedenu nesreću s ozlijeđenom osobom, evidentirane su i tri nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu i to po jedna u Blacku, Požegi i Pakracu.

Pojačane aktivnosti nadzora prometa u dane vikenda

I u danima vikenda koji su pred nama, policijski službenici provodit će pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu biti će provedena u noći sa subote na nedjelju.
Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

TEKST: S. P.        FOTO: S. P.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn