PU BRODSKO-POSAVSKA:U prometnoj nesreći u Zapolju poginuo 31-godišnjak

Datum objave: 19. 4. 2021. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – U prometnoj nesreći koja se dogodila 18. travnja u 13 sati, u Zapolju, smrtno je stradao 31-godišnjak. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 31-godišnjak upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom, te je prilikom vožnje koristio mobitel (što umanjuje mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom).

Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste (mokar kolnik), te atmosferskim prilikama (kiša), 31-godišnjak je izgubio nadzor nad upravljačem automobila, prešao na travnatu površinu i u zanošenju sletio u odvodni kanal. U daljnjem nekontroliranom kretanju automobil je udario u betonski rub kolnog ulaza i drveni stup javne rasvjete, te metalne stupove dvorišne ograde, nakon čega se više puta prevrnuo, udarivši nakon toga u tri stabla (voćke). Vozač je ispao iz automobila i na mjestu događaja smrtno stradao.

Prilikom udara automobila u stup javne rasvjete, došlo je do pucanja metalnih vodiča i prestanka isporuke električne energije o čemu je odmah obavještena mjerodavna služba zbog saniranja štete. Tijekom trajanja očevida od 13.15 do 17.20 sati, policijski službenici su za promet zatvorili županijsku cestu 4158 u Zapolju, te promet preusmjeravali obilazno. Policijski službenici protiv vlasnice vozila donose prekršajni nalog (davanje automobila osobi koja nema pravo upravljati motornim vozilom) zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. O prometnoj nesreći policija dostavlja obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

IZVOR: brodsko-posavska-policija

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn