PU BRODSKO-POSAVSKA: Vikend u znaku tučnjava i nereda

Datum objave: 07. 8. 2023. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Policijski službenici na području PU brodsko-posavske tijeom vikenda zabilježili su dvije tučnjave u kojoj je sudjelovalo više osoba u Slavonskom Brodu te jednu u Sikirevcima.

Sudjelovanje u tučnjavi

Dana 5. kolovoza, oko 16.15 sati, u Slavonskom Brodu je došlo do tučnjave u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, odmah su uhitili počinitelje. Radi se o tri muške osobe u dobi od 56, 35 i 24, koje su zbog narušenih međuljudskih odnosa fizički nasrnule na 55-godišnjaka udarajući ga rukama, nogama (letvom i sl.). Ozlijeđenom je liječnička pomoć pružena u bolnici u Slavonskom Brodu nakon koje je prevezen u KBC Osijek. Policijski službenici su 56-godišnjaka, 35-godišnjaka i 24-godišnjaka uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Sudjelovanje u tučnjavi, dana 6. kolovoza predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Muškarac kazneno i prekršajno prijavljen

U Slavonskom Brodu, dana 5. kolovoza, oko 23.30 sati, 38-godišnjak je narušavao javni red i mir, fizički napao tri osobe, te oštetio dva automobila. Pritom nije bilo težeg ozljeđivanja osoba. Naime, 38-godišnjak je fizički napao 58-godišnjaka (koji ga je došao upozoriti da prestane s vikom i galamom), odgurnuvši istoga koji je pao i ozlijedio se. Također je napao i članove njegove obitelji, na način da je nekoliko udaraca zadao 30-godišnjaku, te odgurnuo 53-godišnjakinju koja je pala te se ozlijedila. Pritom je pas vlasništvo 38-godišnjaka istrčao iz dvorišta ogrebavši 58-godišnjaka po nozi. Nakon fizičkog sukoba 38-godišnjak je oštetio osobne automobile vlasništvo 58-godišnjaka i 30-godišnjaka. Policijski službenici su 38-godišnjaka uhitili i priveli u policijsku postaju Alkotestom je u organizmu navedenog očitana koncentracija alkohola od 2,17 promila. Protiv 38-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave od strane oštećenih zbog počinjenja kaznenog djela Oštećenja tuđe stvari. Policijski službenici također protiv 38-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Priveden u policijsku postaju

Dana 6. kolovoza u Policijskoj postaji Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, zaprimljena je dojava da je (oko 1 sati) ispred ugostiteljskog objekta u Sikirevcima došlo do tučnjave više osoba, a koje su do dolaska policije napustile mjesto događaja. Na mjestu događaja je uočena jedna osoba za koju se sumnja da je sudjelovala u narušavanju javnog reda i mira koja je odbijala policijskim službenicima dati osobne podatke, nije kod sebe imala identifikacijske dokumente, vrijeđala je i omalovažavala policijske službenike, a potom je pokušala napustiti mjesto događaja, no osoba je uhićena i privedena u policijsku postaju. Utvrđeno je da se radi o 23-godišnjaku koji je bio pod utjecajem alkohola (1,81 promila). Policijski službenici protiv 23-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici. Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika na utvrđivanju činjenica i ostalih sudionika događaja te podnošenju odgovarajućih pismena.

TEKST: S. P. / PU PB                    FOTO: S. P.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn