PU BRODSKO- POSAVSKA: Vikend u znaku pijanih vozača

Datum objave: 24. 4. 2023. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Tijekom vikenda, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 15 kaznenih djela. Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave zabilježeno je ukupno 7 prometnih nesreća, sve s materijalnom štetom.

Alkoholizirani vozač prenoćio u policiji do otriježnjenja
Slavonskobrodski policajci su u nedjelju, 23. travnja oko 3 sata u Slavonskom Brodu, u Ul. Petra Krešimira IV kontrolirali 29-godišnjeg vozača osobnog automobila. Izvršenim alkotestiranjem kod istoga je očitana koncentracija alkohola u organizmu od 2,10 promila. Vozač je smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prometna nesreća, jedan vozač (recidivista) upravljao s 2,52 promila
Jučer, 23. travnja oko 16:20 sati na kolniku županijske ceste 4220 u blizini Gundinaca, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom koju su prouzrokovala dva vozača, a jedan (recidivista) je bio pod utjecajem alkohola (2,52 promila). Pritom nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su očevidom utvrdili da vozači (u dobi od 44 i 22) osobnih automobila, prilikom vožnje svako u svom smjeru nisu ostavili dovoljan razmak između osobnih automobila prilikom mimoilaska te je došlo do sudara lijevih osvrtnih zrcala osobnih automobila. Alkotestom je u organizmu 44-godišnjaka očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2,52 promila, te je zadržan u policiji na otriježnjenju. Također je utvrđeno da je 44-godišnjak upravljao za vrijeme dok mu je vozačka dozvola prethodno poništena. Budući da se radi o učestalom prekršitelju prometnih propisa, od istoga je privremeno oduzet osobni automobil. Policijski službenici protiv 44-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok su 22-godišnjaku na mjestu događaja naplatili novčanu kaznu za počinjeni prekršaj.

Pretekao kolonu vozila na graničnom prijelazu
Dana 23. travnja, u 19.20 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski službenici su zaustavili osobni automobil, kojim je upravljao 51-godišnjak, a koji je pretekao kolonu vozila koja se kretala prema kontrolnim kućicama. Alkotestom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola od 0,73 promila, te je isti isključen iz prometa. Policijski službenici su 51-godišnjaku uručili obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

TEKST: S. P.                     FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn