PU BRODSKO-POSAVSKA: Uhićen recidivist i privremeno mu oduzeto vozilo

Datum objave: 27. 6. 2023. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Riječ je o recidivisti – višestrukom počinitelju prometnih prekršaja, kojemu je prethodno oduzeta vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, dana 26. lipnja, u 21.30 sati, prilikom nadzora prometa, kontrolirali su kombi vozilo, kojim je upravljao 25-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje. Dakle, riječ je o recidivisti – višestrukom počinitelju prometnih prekršaja, kojemu je prethodno oduzeta vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova (čl. 286. st 13. Zakona o sigurnosti prometa na cestama), te je uhićen i nad istim je nastavljen postupak u policijskoj postaji.

U sklopu kriminalističkog istraživanja od 25-godišnjaka je privremeno oduzeto kombi vozilo (čl. 229. st. 8. navedenog Zakona), a po dovršetku istraživanja je pušten na slobodu. Policijski službenici protiv 25-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te se nastavlja daljnji rad na utvrđivanju prekršajne odgovornosti vlasnika vozila, odnosno odgovorne osobe u pravnoj osobi.

TEKST: S. P.                 FOTO: S. P.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn