PU BRODSKO-POSAVSKA: Tromblonske mine pronađene na odlagalištu građevinskog materijala

Datum objave: 19. 5. 2021. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Jučer je jedna osoba sa područja Općine Velika Kopanica na odlagalištu građevinskog materijala pronašla dvije tromblonske mine koje su preuzeli policijski službenici kako bi ih unišili na siguran način. Policija upozorava: Ne ostavljajte oružje na otvorenim prostorima – odlučite se na dragovoljnu predaju bez sankcija!

Jučer je jedna osoba sa područja Općine Velika Kopanica na odlagalištu građevinskog materijala pronašla dvije tromblonske mine. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu su po dolasku na mjesto pronalaska, utvrdili da se radi o jednoj tromblonskoj mini M60 i jednoj tromblonskoj kumulativnoj mini M60, koje su preuzeli u cilju daljnjeg uništenja na siguran način.

I dalje je aktualna kampanja “Manje oružja, manje tragedija” u sklopu koje bez ikakvih sankcija policiji mogu dragovoljno predati sve vrste oružja, minsko eksplozivnih sredstava i streljiva.

Policija upozorava građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi. Važno je napomenuti, da građani oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već nakon odluke o dragovoljnoj predaji pozovu policiju na broj 192, nakon čega će na dogovoreno mjesto doći stručni i osposobljeni policijski službenici radi preuzimanja oružja na siguran način.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, te se građani o svemu mogu dodatno informirati putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

TEKST: S.P.           FOTO: Kampanja MOMT

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn