PU BRODSKO-POSAVSKA: Propusnicu se može imati i u pametnom telefonu uz predočenje osobnog dokumenta

Datum objave: 24. 3. 2020. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Građani mogu propusnicu uz detaljno obrazloženje potrebe zatražiti pisanim putem na e-mail adrese stožera civilne zaštite grada ili općine u mjestu prebivališta. Nakon ovjere, skenirana propusnica može se elektronički vratiti podnositelju zahtjeva. Podnositelj zahtjeva može propusnicu imati i u elektroničkom obliku, u primjerice pametnom telefonu, te je ona važeća uz predočenje osobnog dokumenta s fotografijom, priopćili su iz PU brodsko-posavske.

Sukladno  Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH,Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH ukoliko iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, ili kupnje hrane i osnovnih potrepština morate napustiti mjesto prebivališta ili stalnog boravišta potrebno je od nadležnog stožera civilne zaštite zatražiti propusnicu.

Stožeri civilne zaštite gradova i općina na području Brodsko-posavske županije nadležni su za izdavanje propusnica, te će na stranicama gradova i općina objaviti obrazac zahtjeva u kojim građani trebaju obrazložiti potrebu izdavanja propusnice.Građani sa područja Slavonskog Broda zahtjeve za izradom propusnice mogu poslati na e-mail adresu: stozer@slavonski-brod.hr.

Građani mogu propusnicu uz detaljno obrazloženje potrebe zatražiti pisanim putem na e-mail adrese stožera civilne zaštite grada ili općine u mjestu prebivališta. Nakon ovjere, skenirana propusnica može se elektronički vratiti podnositelju zahtjeva. Podnositelj zahtjeva može propusnicu imati i u elektroničkom obliku, u primjerice pametnom telefonu, te je ona važeća uz predočenje osobnog dokumenta s fotografijom. Propusnica se izdaje na ime i prezime, s razlogom odobrenja i vremenom trajanja, ovjerena i potpisana od strane izdavatelja.U slučaju potrebe za osobnim dolaskom i predajom zahtjeva u prostorije nadležnih Stožera, građani su obvezni pridržavati se propisanih mjera zaštite.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Stožeru civilne zaštite Brodsko-posavske županije na e-mail adresu civilna.zastita@bpz.hr.

IZVOR: brodsko-posavska-policija.hr

 

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn