PU BRODSKO-POSAVSKA: Prometne nesreće u Rešetarima, Svilaju i Krajačićima

Datum objave: 30. 7. 2023. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Na prometnicama Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata dogodile su se tri prometne nesreće u kojima su tri osobe teško, a tri lakše ozlijeđene.

Prometna nesreća u Rešetarima

U prometnoj nesreći koja se dogodila u Rešetarima, dana 29. srpnja, oko 10 sati, teško je ozlijeđena jedna osoba. Očevidom je utvrđeno da je 81-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, zbog neprilagođene brzine prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila (kojim je upravljao 72-godišnjak), a koji se zaustavio radi skretanja ulijevo. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 81-godišnjak kojemu je pružena liječnička pomoć te je zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški, dok su lakše ozlijeđene putnice u dobi od 75 i 69 iz obadva automobila. Policijski službenici protiv 81-godišnjaka podnose prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Četiri osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći u Svilaju

Na kolniku Županijske ceste 4210 u Svilaju, dana 29. srpnja, u 21.15 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, dok su tri osobe lakše ozlijeđene. Do prometne nesreće je došlo jer je 19-godišnjakinja upravljajući teretnim automobilom, zbog neprilagođene brzine kretanja prešla na travnatu površinu i u udarila u osobni automobil (njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka) koji se nalazio uz rub kolnika na prostoru kolnog ulaza (sa upaljena sva četiri pokazivača smjera i kratkim svjetlima), dok su vozač (69) i putnica (62) izašli iz istog i bili u svojstvu pješaka. Automobil (njemačkih reg. oznaka) je od siline udara odbačen i udario je u osobni automobil koji je bio parkiran na istom kolnom ulazu (vozač u dobi od 31, nalazio se na kolnom ulazu u svojstvu pješaka) u koji je udarila i 19-godišnjakinja teretnim automobilom, a potom i u tijela pješaka u dobi od 69, 62 i 31 na kolnom ulazu. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 69-godišnjak kojemu je liječnička pomoć pružena u bolnici u Slavonskom Brodu, a potom je prevezen na daljnje liječenje u KBC Osijek. Lakše su ozlijeđeni 62-godišnjakinja i 19-godišnjakinja, koje su puštene kući nakon pružene liječničke pomoći, dok je također lakše ozlijeđeni 31-godišnjak zadržan na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Alkotest je kod 19-godišnje vozačice negativan. Policijski službenici protiv 19-godišnjakinje podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, dok će protiv 69-godišnjaka biti donesen obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Teško ozlijeđen u prometnoj nesreći u Krajačićima

Dana 30. srpnja, u 4.10 sati, u Krajačićima se dogodila prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 36-godišnjak. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 36-godišnjak upravljajući osobnim automobilom (nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom), zbog ne držanja strane kretanja u zanošenju sletio s kolnika na travnatu bankinu i odvodni kanal, gdje se automobil prevrnuo na krov i udario u drveni stup, a potom je završio na poljoprivrednoj površini. Prilikom prevrtanja vozač je ispao iz automobila te je teško ozlijeđen. Liječnička pomoć mu je pružena u bolnici u Slavonskom Brodu gdje je i zadržan na daljnjem liječenju. Nakon dobivenih rezultata analize na alkohol, policijski službenici će protiv vozača podnijeti odgovarajuća pismena nadležnom sudu.

TEKST: S. P./ PU BP                        FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn