PU BRODSKO-POSAVSKA: Prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama

Datum objave: 23. 5. 2022. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Na prometnicama policijske uprave (u Slavonskom Brodu i Gornjim Crnogovcima), u vremenu od 20. do 23. svibnja, dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe teško ozlijeđene.

Quadom udarila u betonski zid
U prometnoj nesreći, koja se dogodila dana 20. svibnja, oko 12.30 sati, u Slavonskom Brodu, Ulica Kerdeni, teško je ozlijeđena 25-godišnjakinja. Utvrđeno je da je 25-godišnjakinja, upravljajući T3B (tzv. quad) zbog ne držanja strane kretanja preko kanala prešla na nogostup, udarila u betonski zid ograde, odbivši se u odvodni kanal. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 25-godišnjakinja, koja je nakon pružene liječničke pomoći zadržana u bolnici u Slavonskom Brodu na liječenju. Policijski službenici protiv 25-godišnjakinje podnose prekršajnu prijavu.

Alkoholizirani vozač nije koristio zaštitni pojas, upravljao pod zabranom i zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika
U Gornjim Crnogovcima, dana 22. svibnja, u 18.20 sati, u prometnoj nesreći, teško je ozlijeđen 25-godišnjak. Policijski službenici su utvrdili da je 25-godišnjak pod utjecajem alkohola (s 1,42 promila), ne koristeći zaštitni sigurnosni pojas, upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja, te je zbog neprilagođene brzine kretanja u zavoju izgubio nadzor nad upravljačem i sletio sa kolnika. Automobil je nastavio daljnje kretanje, te se nakon prevrtanja zaustavio na poljoprivrednoj površini. U ovoj prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Policijski službenici protiv 25-godišnjaka podnose prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

TEKST: S. P./ PU BP                   FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn