PU BRODSKO-POSAVSKA – Prijem novih policijskih službenika vježbenika

Datum objave: 02. 8. 2019. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – U Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, jučer je (1. kolovoz) započeo prvi radni dan za 18 policijskih službenika vježbenika. Načelnik policijske uprave Antun Valić, održao je sastanak sa novim radnim kolegama, upoznavši ih sa njihovim pravima, ali i obvezama.

Načelnik je istaknuo zadovoljstvo prijemom novih ljudi u sustav, koji će, kako je naglasio, u sustav unijeti inovativne ideje i osnažiti policijsku službu. “Preferirajući pro aktivno djelovanje, uvjeren sam kako će novozaposleni mladi ljudi, rame uz rame sa starijim kolegama, strateškim pristupom zajednički graditi modernu policijsku službu, koja brine o javnom redu i miru, te sigurnosti građana i imovine,” rekao je načelnik Valić..

Na ovogodišnji natječaj za zanimanje policajac/policajka 2019./2020. godine, koji je aktualan do 31. kolovoza, prijavilo se oko stotinjak mladih sa područja Policijske uprave brodsko-posavske. Po završetku natječaja i odabiru kandidata sukladno zadanim uvjetima i kriterijima, znati će se koliko će ih započeti sa obrazovanjem za zanimanje policajac/policajka (s danom 16. rujna 2019. godine), te također koliko će novih policijskih službenika vježbenika nagodinu po završetku obrazovanja zasnovati radni odnos u policijskoj upravi i obući časnu odoru hrvatskog policajca.

Stupanjem na snagu Zakona o policiji izmijenjene su i pojedine odredbe natječaja.U odnosu na prethodno objavljeni natječaj u ožujku 2019. izmijenjen je datum početka programa pa je tako novi datum početka 16. rujna 2019.

Prema novim uvjetima natječaja natjecati se mogu državljani i državljanke Republike Hrvatske pod uvjetom da:
– imaju završenu srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju,
– nemaju navršenih 28 godina na dan 16. rujna 2019. godine,
– imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost,
– imaju propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti,
– su osobno dostojni za obavljanje policijske službe,
– nisu članovi političke stranke.
Također, izmijenjen je i rok za podnošenje prijava koji je sada 31. 8. 2019.
Izmjenu natječaja možete pogledati OVDJE

IZVOR: PU BP

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn