PU BRODSKO-POSAVSKA: Građani dragovoljno predali oružje

Datum objave: 02. 2. 2021. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Dvije osobe (u dobi od 69 i 73), sa područja Policijske uprave brodsko-posavske, jučer su dragovoljno predale policijskim službenicima veću količinu oružja.

Odmah po pozivu, policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, jučer (1. veljače), u 8.40 sati, otišli su na adresu pozivatelja na području općine Sibinj, te od njega preuzeli automatsku pušku „Kalašnjikov“, 11 spremnika i 500 komada streljiva (kalibra 7,62 mm). Istoga dana, policajci su od drugog pozivatelja, na području Općine Garčin, preuzeli poluautomatsku pušku „PAP“ i 29 komada pripadajućeg streljiva (kalibra 7,62 mm).

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, podsjećaju građane na i kampanju „Manje oružja – manje tragedija“, u sklopu koje građani mogu policiji predati vatreno oružje, minsko eksplozivna sredstava i streljivo bez sankcija. “Odluka o dragovoljnoj predaji i poziv policiji na broj telefona 192, prvi je korak prema sretnijoj i sigurnijoj budućnosti bez oružja. MANJE oružja, uistinu znači MANJE tragedija, poručili su iz policije.

TEKST: S. P.         FOTO: PU BP

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn