PU BRODSKO-POSAVSKA: Dječak teško ozlijeđen u prometnoj nesreći

Datum objave: 29. 4. 2022. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – U Kovačevcu se danas 29. travnja, u 11.50 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 5-godišnji dječak, priopćili su iz PU brodsko-posavske. Nesreću je skrivio 69-godišnji vozač teretnog vozila.

Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 69-godišnjak upravljao teretnim automobilom (bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka), krećući se kroz naseljeno mjesto brzinom do 10 km/h više od ograničene brzine od 50 km/h. Također je utvrđeno da je vozač teretnog automobila započeo obilaziti dječaka koji se kretao uz rub kolnika sa članom obitelji (po travnatoj bankini), no nije vodio računa o položaju djeteta koje je obilazio i položaju i brzini kretanja teretnog automobila kojim je upravljao, te je došlo do udara desnog bočnog dijela teretnog automobila u dječaka, koji je odbačen na kolni ulaz.

Nakon prometne nesreće 69-godišnjak je napustio mjesto događaja prometne nesreće, ne pruživši pomoć ozlijeđenoj osobi, no ubrzo je pronađen i vraćen na mjesto događaja. U ovoj prometnoj nesreći 5-godišnjak je teško ozlijeđen, te mu je pružena liječnička pomoć u bolnici u Novoj Gradiški, gdje je i zadržan na daljnjem liječenju. Policijski službenici protiv 69-godišnjaka podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih kaznenih djela ne pružanja pomoći i izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

TEKST: S. P. / PU BP            FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn