PU BRODSKO-POSAVSKA: Dan otvorenih vrata u Novoj Gradiški

Datum objave: 05. 5. 2023. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Policijska uprava brodsko-posavska, održala je Dan otvorenih vrata u sklopu kampanje „Postani policajac/policajka“, a s ciljem kako bi se mladima približio policijski poziv.

Danas se na Trgu kralja Tomislava, u Novoj Gradiški, okupilo mnoštvo građana koji su proveli zanimljive sate uz druženje sa policijskim službenicima.U atraktivnom prigodnom programu, policijski službenici Interventne jedinice policije,  izveli su pokaznu vježbu u kojoj su prisutni mogli vidjeti tehnike samoobrane i borilačkih vještina, vježbu s oružjem i obranu od naoružanog napadača. Tom prilikom su i policijski službenici Službe kriminalističke policije izveli vježbu detekcije droge sa službenim psom.

Svoj rad predstavili su i ostali rodovi policije, te je mladima prikazana oprema i tehnika koju policijski službenici koriste u svakodnevnom radu.

Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a radi se o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka

Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a radi se o upisu učenika/učenica u III.razred srednje Policijske škole “Josip Jović”.

TEKST: S. P.             FOTO: PU BP

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn