PU BRODSKO-POSAVSKA : Dan otvorenih vrata policije u Slavonskom Brodu

Datum objave: 06. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – U sportskoj dvorani Brod, Policijska uprava brodsko posavska u suradnji s Policijskom akademijom Ministarstva unutarnjih poslova RH organizirala je Dan otvorenih vrata policije.

Načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić, načelnik Policijske akademije Dubravko Novak i voditeljica Policijske škole “Josip Jović” Renata Odeljan, stotinjak prisutnih učenika srednjih škola upoznali su s važnim informacijama vezanim uz upis u srednju Policijsku školu ‘Josip Jović’ kao i s kriterijima koje moraju zadovoljiti da bi postali dio “plave obitelji”, obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Dan otvorenih vrata i upoznavanje učenika s obrazovanjem odraslih za zanimanje policajac upotpunile su atraktivne pokazne vježbe pripadnika Interventne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske i vodiča službenog psa koji je sa svojim četveronožnim kolegom učenicima demonstrirao pokaznu vježbu detekcije droga. Svi zainteresirani za upis na Policijsku akademiju imali su mogućnost proći poligon motoričkih sposobnosti, identičan kakav kandidate očekuje na inicijalnom testiranju.

Također, djelatnici svih rodova policije koji svakodnevno rade u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj upoznali su učenike srednjih škola s opremom i tehnikom koju policajci koriste u svakodnevnom radu, sa željom da zainteresirani učenici i prije nego što se prijave na natječaj, imaju percepciju o tome s čime se bavi temeljna, kriminalistička, prometna, granična i interventna policija te policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu.

IZVOR: PU BP

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn