PU BRODSKO-POSAVSKA: Brodski policajci spriječili još jedno krijumčarenje osoba

Datum objave: 27. 7. 2023. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, Postaje granične policije Slavonski Brod dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom i potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora.

Naime, policijski službenici su 25. srpnja u večernjim satima, na autocesti A3, uočili kombi vozilo koje su zbog sumnje u krijumčarenje osoba zaustavili na odmorištu Staro Petrovo Selo. Vozilom je upravljao 40-godišnji državljanin Republike Srbije, dok se u unutrašnjosti vozila nalazilo 12 stranaca koji su u blizini Slavonskog Broda pomoću gumenog čamca nezakonito prešli rijeku Savu odnosno državnu granicu Republike Hrvatske. Nadalje je utvrđeno da je 40-godišnjak iz koristoljublja u kombi vozilo preuzeo navedene osobe u namjeri prijevoza do Republike Italije.

Policijski službenici protiv 40-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, dok je prema stranim državljanima proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.

TEKST: S. P.               FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn