PU BRODSKO-POSAVSKA: Akcija “Mopedi i motocikli”

Datum objave: 20. 5. 2022. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – U vremenu od 1. siječnja do 18. svibnja 2022. godine, na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 11 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda ili motocikla, od kojih sedam s ozlijeđenim osobama, te četiri prometne nesreće s materijalnom štetom

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su unazad dva dana, proveli četverosatnu preventivno represivnu akciju prema vozačima mopeda i motocikla. Tijekom akcije nadzirano je 26 motocikala i mopeda kojom prilikom su utvrđena tri prekršaja. Utvrđen je jedan prekršaj kod vozača koji za vrijeme vožnje na cesti na glavi nije nosio propisanu, homologiranu i pravilno pričvršćenu zaštitnu kacigu, zatim jedan prekršaj ne postupanja po prometnom znaku, te jedan prekršaj upravljanja motornim vozilom (mopedom) prije stjecanja prava na upravljanje, za koji je propisana novčana kazna od 10000 do 20000 kuna, zaštitna mjera u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.

S obzirom na broj nadziranih vozača mopeda i motocikla, udio onih koji su počinili prometni prekršaj nije velik, te je bitno za istaknuti da su svi kontrolirani mopedi i motocikli u akciji bili tehnički ispravni i registrirani.

U vremenu od 1. siječnja do 18. svibnja 2022. godine, na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 11 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda ili motocikla, od kojih sedam s ozlijeđenim osobama (dvije osobe teško, a pet lakše ozlijeđene), te četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. U istom vremenskom razdoblju u 2021. godini, dogodilo se osam prometnih nesreća u kojima je jedna osoba zadobila teške, a četiri osobe lake ozljede.

Dolaskom lijepog vremena na našim prometnicama pojačano je sudjelovanje u prometu motociklista i mopedista, te zbog toga podsjećamo ovu kategoriju sudionika u prometu da se pridržavaju zakonskih propisa kojima je regulirano njihovo ponašanje prilikom sudjelovanja u prometu, a u cilju njihove osobne sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika.Policija obavještava da se u nadolazećem vikendu i dalje provode aktivnosti policije prema vozačima motocikala i mopeda u cilju njihove sigurnosti i ostalih sudionika u prometu.

TEKST: S.P. / PU BP         FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn