PRVI U HRVATSKOJ S CERTIFIKATOM – Nova Gradiška uspješno implementirala sustav upravljanja antikorupcijom

Datum objave: 31. 3. 2022. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – S ciljem podizanja kvalitete rada i daljnjeg razvoja, Grad Nova Gradiška proteklih je šest mjeseci radio na uvođenju sustava upravljanja za suzbijanje podmićivanja i upravljanja rizicima podmićivanja. Po implementaciji sustava, nakon provedenih potrebnih kontrola, neovisna certifikatorska kuća Europrocent Zagreb, utvrdila je da Grad zadovoljava kriterije za izdavanje certifikata HRN ISO 37001:2016 koji je svečano uručen gradonačelniku Vinku Grgiću.

Grad Nova Gradiška, kao prvi od hrvatskih gradova, od danas se ponosi certifikatom HRN ISO 37001:2016, međunarodnim standardom sustava upravljanja za suzbijanje podmićivanja. Certifikat je gradonačelniku Vinku Grgiću, uručila Maja Butorac, direktorica neovisne certifikatorske kuće Europrocent Zagreb, nakon provedenih potrebnih kontrola i šestomjesečnog perioda implementacije sustava s ciljem daljnjeg razvoja, podizanja kvalitete rada i optimiziranja obavljanja djelatnosti.

“Riječ je o još jednom u nizu iskoraka kojim Grad Nova Gradiška i njegova uprava nastoje svakodnevno u svom radu biti još bolji, točniji i konkretniji, što uz netom primljeni certifikat već godinama potvrđuju i bezuvjetni nalazi svih revizija. Osim što je riječ o međunarodnoj normi i standardu koji dodjeljuje neovisno tijelo, riječ je i o dokumentu koji je potrebno svake godine iznova potvrditi, što nas, na određeni način, obvezuje i tjera da zadržimo, ali i kontinuirano podižemo kvalitetu vlastitog djelovanja,” rekao je na svečanosti uručivanja certifikata gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, istaknuvši kako je ovo još jedna potvrda da aktualna gradska uprava već sedmu godinu za redom, radi dobar posao.

Potvrdila je to i direktorica Europrocenta, zahvalivši gradu na suradnji i čestitajući mu na uspješnoj implementaciji sustava. Međunarodni standard ISO 37001 pomaže u sprječavanju, otkrivanju i rješavanju problema podmićivanja, bez obzira radi li se o podmićivanju organizacije ili podmićivanju u njenu korist, korist njenih zaposlenih ili poslovnih partnera. Sustav upravljanja za borbu protiv podmićivanja, osim toga, definira zahtjeve za politikom i procedure protiv podmićivanja, zahtjeve za rukovođenje, posvećenost i odgovornost top menadžmenta, za nadzor odgovornog menadžera, za obaveznu edukaciju borbu protiv podmićivanja, procjenu rizika i provjere u projektu, financijsku kontrolu, kontrolu nabave, komercijalnu kontrolu i kontrolu pri ugovaranju, izvještavanje i praćenje, istragu i pregled, provođenje korektivnih mjera, kao i stalno poboljšavanje.

TEKST: S. Tarbuk                FOTO: S. Tarbuk

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn