PRVI SASTANAK – Akcijska grupa za turizam u Požegi

Datum objave: 17. 5. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić i direktorica Turističke zajednice Grada Požege Silvija Podoljak održali su sastanak s turističkim djelatnicima s područja grada. Akcijska grupa sastajat će se jednom mjesečno i donositi konkretne odluke u kreiranju požeške urbane priče i podizanju kvalitete u destinaciji.

Akcijska grupa za turizam pokrenuta je radi stvaranja strateških grupa i turističke strategije grada koje će objediniti sve dionike turizma i stvarati turističke proizvode spremne za goste i zainteresirane turističke agencije. Povod sastanka je, kako je rečeno, stvaranje smislenih interesnih grupa koje će raditi na terenu, pripremati ponude i turističke paket aranžmane. Jedan od razloga je i manifestacija Dani hrvatskog turizma koji se u Slavoniji održavaju od 2.-5. listopada, koji zahtjevaju intenzivne pripreme. Uz to cilj je i da se u program gradskih manifestacija uključi što veći broj gradskih udruga koje mogu doprinijeti kvalitetnijim događajima u gradu.

Gradonačelnik Puljašić naglasio je kako ne postoji konkurencija u destinaciji. “Važno je raditi na zajedništvu da kao partneri upravljamo kvalitetom u destinaciji , a svatko tko želi dobrodošao je u ovu turističku priču,” naglasio je Puljašić.

Direktorica turističke zajednice Silvija Podoljak pojasnila je da svaki turistički subjekt u destinaciji mora raditi individualno na svojoj kvaliteti i promociji te stvarati doživljaj za svoju nišu gostiju. Do sljedećeg sastanka, kako je dogovoreno, članovi akcijske grupe unutar svojih udruga i grupa do pripremit će prezentaciju svojih proizvoda, ponude i usluge, uz poseban naglasak na elemente kojima mogu doprinijeti cjelokupnoj destinaciji. Ostali sudionici u turizmu mogu se također javiti i u Turističku zajednicu Grada Požege sa svojim ponudama, proizvodima i uslugama.

Sljedeći sastanak zakazan je za sredinu lipnja kada će biti formirane strateške grupe s detaljnim informacijama ključnim za kreiranje novih turističkih proizvoda.

IZVOR: pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn