PRVE RIBARSKE VEČERI U TRENKOVU – Pun pogodak, na oduševljenje organizatora i posjetitelja!

Datum objave: 20. 8. 2021. | Kategorija: Susreti

TRENKOVO – Želeći predstaviti i revitalizirati potencijale kojima obiluju i na najbolji način, uz bogat stol i dobro društvo, onako kako se to radi u Slavoniji, obilježiti skorašnji Dan Općine, ŠRU Veličanka Trenkovo, Općina Velika i TZ Zlatni Papuk, zajedničkim su snagama organizirali Prve ribarske večeri u Trenkovu. Sudeći prema atmosferi i broju posjetitelja koji je premašio sva očekivanja, nova gastro-turistička manifestacija zasigurno će postati tradicija.

Potencijali kojima obiluju, skorašnji Dan Općine Velika, kao i povoljna epidemiološka situacija išli su na ruku organizatorima Prve ribarske večeri u Trenkovu, gastro turističke manifestacije koja će, sudeći prema atmosferi i broju posjetitelja koji je premašio sva očekivanja, zasigurno postati tradicija. Zajednička priča ŠRU “Veličanka”, društva s desetljetnom tradicijom, dva ribnjaka i čak 120 članova, Općine Velika i novoosnovane Turističke zajednice Zlatni papuk koja okuplja Općine Velika, Jakšić, Kaptol i Brestovac, ponudila je ,svima koji su navratili, sve sastojke potrebne za dobar provod. I slavonsku pjesmu uz TS Srce bećarsko i bogatu eno i gastro ponudu i draga lica prijatelja i gostiju, više nego očito, željnih ovakvih druženja.

Zadovoljstvo nisu krili ni organizatori, jer, unatoč potencijalima kojima prostor Općine Velika obiluje, pa i skorašnjem Danu Općine, u nesigurnim korona vremenima, valja biti spreman na sve. Na sreću i Prve ribarske večeri u Trenkovu potvrdile su kako se u Velikoj, u posljednje vrijeme, sve studioznije promišlja o turizmu i pratećoj turističkoj ponudi. Istaknuo je to i Tomislav Galić, direktor TZ Zlatni papuk, uvjeren kako ova prostor ima sve predispozicije da već slijedeće sezone postane top kontinentalna destinacija.

“Iako nas je onemogućila u organizaciji brojnih tradicionalnih manifestacija, epidemija korone na neki nam je način i pomogla jer vrijeme smo iskoristili za analizu postojećeg stanja i ozbiljne planove za budućnost. S tim ciljem, uz podršku resornog Ministarstva, od 1.siječnja ove godine djelujemo pod novim imenom, okupljajući “pod istim krovom”, Općine Velika, Jakšić, Kaptol i Brestovac. Uz dobro poznate prirodne potencijale kojima obilujemo, u nacionalnim okvirima sve prepoznatljiviji Park prirode Papuk, nedavno otvoren Aqua park Shhuma, kutjevačko vinogorje, tu su i bogata arheološka baština Kaptola, geotermalni izvori u Jakšiću, kao i sjajna eno gastro ponuda zbog koje se dolazi u Slavoniju. Uz predani rad, angažman lokalnih udruga kao nositelja manifestacija, obrtnike i vlasnike OPG-a, siguran sam da će se za Općinu Velika itekako čuti,” naglasio je Galić.

“Potvrđuju nam to i gosti i posjetitelji, oduševljeni okruženjem i onim što nudimo, samostalno ali i u suradnji sa Županijskom turističkom zajednicom koja se predstavlja pod sloganom Zlatna Slavonija, što je, itekako, kompatibilno s idejom Zlatnog Papuka. Zbog svega toga, uz udruživanje, podizanje postojećih manifestacija na novu razinu, kao i kreiranje dodatnih sadržaja, ono su čime ćemo u budućnosti, siguran sam, napraviti značajan iskorak, čineći područje TZ Zlatni Papuk, sve prepoznatljivijim” zaključio je direktor Tomislav Galić.

Zadovoljstvo nije krio ni prvi čovjek Općine Velika, načelnik Robert Hofman, uvjeren kako su Prve ribarske večeri tek početak nove turističke priče Trenkova. ” Dobra atmosfera, bogata gastronomska ponuda te prije svega broj posjetitelja manifestacije premašili su sva naša očekivanja, zbog čega će, siguran sam, postati tradicija ali i organizacijski, još ozbiljniji i kvalitetniji događaj. Još je jedan to u nizu sadržaja kojima, uz iće, piće i zabavu, već nekoliko dana obilježavamo Dan Općine. Nakon druženja uz riblje i specijalitete s roštilja, narednih nas dana očekuju sportska događanja- turnir u nogometu za dječake godišta 2008-2011., u nedjelju, 21.kolovoza i utakmica između ekipe svećenika i veterana NK Papuk, dan kasnije, u ponedjeljak, 22.kolovoza, a onda, u petak, 27. kolovoza i svečana sjednica Općinskog vijeća kao i otvorenje Trga branitelja,”najavio je načelnik Hofman.

TEKST: Simonida Tarbuk            FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn