PRVA VEČER DEVETNICE GOSPI OD SUZA U PLETERNICI – “Naša Nebeska Majka ovdje je izgradila svoj dom u koji dolazimo”

Datum objave: 24. 8. 2019. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Već prve večeri Devetnice Gospi od Suza u Pleternici, sudjelovao je na molitvenom programu i euharistijskom slavlju veliki broj vjernika koji su se već u popodnevnim satima počeli okupljati uz župnu crkvu sv. Nikole.

Prvih pet dana Devetnice euharistijsko slavlje će predvoditi i propovijedati fra Petar Cvekan. Nakon njega će mjesto za oltarom do zadnje večeri zauzeti i duhovne riječi upućivati fra Zdravko Lazić.

Na početku misnog slavlja prvog dana Devetnice prigodne riječima dobrodošlice vjernicima je uputio rektor Svetišta Gospe od Suza preč. Antun Ćorković. “Dragi hodočasnici štovatelji Gospe od Suza. Od srca vas sve pozdravljam na ovom svetom i milosnom mjestu. Vjerujem da se radujemo i da su nam srca ispunjena kad god pomislimo na našu Nebesku Majku pogotovo u njezinoj devetnici. Ovdje je Ona izgradila svoj dom u koji mi dolazimo,” rekao je u pozdravnom govoru Ćorković.

Tijekom svake večeri, vrijeme prije mise provodi se u ispovjedi i molitvi krunice u crkvi uz Gospin lik, a nakon mise slijedi klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u crkvi.

U subotu, 31. kolovoza, na blagdan Gospe od Suza, središnje euharistijsko slavlje predvoditi će požeški biskup msgr. Antun Škvorčević. Posebno će biti  svečano nakon mise, za vrijeme tradicionalne euharistijske procesije sa službom svjetla tisuća upaljenih svijeća koja će obasjati krajolik.

TEKST: S.P./ D.K.         FOTO: Dušan Mirković

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn