PRVA RADNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA NOVA GRADIŠKA- Fokus na gospodarskom razvoju i investicijama

Datum objave: 04. 7. 2017. | Kategorija: Društvo

GV1

NOVA GRADIŠKA – Grad „radi“ kao sat. Dokazala je to nedavno obavljena, po prvi puta bezuvjetna, revizija poslovanja, a potvrdila i prva, nakon one svečane, konstituirajuće, radna sjednica Gradskog vijeća grada Nova Gradiška u novom sazivu.

Na poziv predsjednice, dr.Ljepše Rakas Vujčić, novoizbrani gradski vijećnici uspješno su, prije ljetne pauze i godišnjih odmora, prvom, službeno radnom sjednicom, otpočeli četverogodišnji mandat. Jer, izbori su prošli, treba raditi, ali i postavljati pitanja.Poput onih tijekom aktualca koji su se i ovaj puta najvećim dijelom odnosili na komunalnu infrastrukturu, najavljujući, istovremeno, i značajne gospodarske pomake. Slijedom pitanja HDZ-ovog Željka Bešlića, Novogradiščani su, tako, između ostaloga saznali kako je situacija u novogradiškoj drvnoj industriji kojom se bave i nadležna državna tijela, potencijalna bomba, „vruć kesten kojeg je preuzeo“, kako je rekao prvi čovjek grada, gradonačelnik Vinko Grgić, ali i kako bi uskoro, s potpisivanjem ugovora o izgradnji aglomeracije, velikog spremnika ispod Bačice koji bi grad mogao opskrbljivati vodom bez ikakvog izvora, u potpunosti mogao biti riješen 40-godišnji problem. Nakon što je u promet pušten kružni tok kod župne crkve BZBDM, grad će vrlo brzo, već u kolovozu, saznali su Novogradiščani temeljem vijećničkih pitanja, s početkom radova na izgradnji onog kod Kauflanda, dobiti potpuno novu prometnu vizuru, riješen višegodišnji problem klizišta u Vinogradskoj ulici, rekonstruiranu Ulicu baruna Trenka, energetski obnovljenu zgradu Dječjeg vrtića „Maslačak“, strategiju uređenja prometnica, novi, stari gradski park koji će svoju iznimno efektnu šminku službeno pokazati do kolovoza i Glazbenog ljeta, ali i posebno važan projekt širokopojasnog interneta, kojim će se Nova Gradiška pozicionirati kao smart city. Slijedom dinamičnog aktualca, Novogradiščani su mogli saznati i kako je nezaposlenost u gradu nikad manja, slijedom čega je i kao nikada ranije, najviše zaposlenih, njih ukupno 4 tisuće.

GV2

Zahvaljujući vijećničkom pitanju, a onda i gradonačelnikovom odgovoru, gradski su vijećnici, a onda i Novogradiščani koji su tijek aktualnog sata sjednice mogli pratiti u izravnom radijskom prijenosu, saznali kako su, zahvaljujući povećanoj proračunskoj stavci namijenjenoj odgoju i obrazovanju, povećani iznosi studentskih i školskih stipendija, kako je izgradnja sportskog centra „Ivo Petranović“ kojeg posjeti dnevno i do 700 klinaca, pun pogodak, ali i da je, iako najvjerojatnije ne do iduće sezone, ipak vrlo izgledna rekonstrukcija gradskog bazena. I mada su pitanja prometne i komunalne infrastrukture esencijalna pitanja funkcioniranja jedinica lokalne samouprave, gospodarstvo je tema opstanka, ali i glavno pitanje razvoja i budućnosti grada. U dokaz toj tvrdnji ide i tijekom aktualnog sata predstavljen nedavno kandidiran projekt Tehnološkog inkubatora vrijedan 23 milijuna kuna. Riječ je o projektu namijenjenom svim lokalnim poduzetnicima čiji je nositelj Industrijski park, projektu kojim će u grad, kao nikada do sada u povijesti, stići bespovratnih 20 milijuna kuna, ali i projektu koji će, zajedno s nedavno potpisanim ugovorima s čak nekoliko jakih investitora i igrača, Industrijski park dugoročno pozicionirati kao kotač zamašnjak lokalnog gospodarstva.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: S.T.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn