PRVA HRVATSKA KONFERENCIJA O KOMPLEKSNIM PACIJENTIMA – Svoja iskustva predstavila i novogradiška udruga Pozitiva

Datum objave: 12. 6. 2023. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Na prvoj hrvatskoj konferenciji o kompleksnim pacijentima s međunarodnim sudjelovanjem, koja je od 8.do 10.lipnja organizirana u Biogradu na Moru povodom nedavnih strateških i zakonskih izmjena kojima se uvode rješenja za skrb o kompleksnim pacijentima, sudjelovala je i novogradiška udruga Pozitiva.

Konferenciju je organizirao PUB HUB tim Škole narodnog zdravlja “Andrija Štampar” Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu zajedno s partnerima, pokrenuvši stručnu raspravu o ključnim izazovima skrbi za kompleksne pacijente. Važnosti ove problematike  ide u prilog i činjenica kako upravo kompleksni pacijenti čine petinu ukupnog broja pacijenata te se na njih troši najmanje polovica ukupnih resursa zdravstvenog sustava, misleći pritom na one vremenske, kadrovske i financijske.

Uz mnogobrojne stručnjake na ovom, iznimno vrijednom znantsvenom skupu, aktivno su sudjelovale Ljiljana Lukačević, mr. spec. kliničke psihologije, predsjednica i jedna od osnivačica Udruge i Iva Lukačević-Lovrenčić, dr. medicine, te tom prigodom predstavile projektna iskustva Pozitive prikupljena u radu s oboljelima od raka i članovima njihovih obitelji.Riječ je o projektu koji Udruga trenutno provodi u općinama novogradiškog kraja. U suradnji s Općinom Rešetari, članice Pozitive najavljuju i Dan otvorenih vrata za oboljele od raka i članove njihovih obitelji, u Društvenom domu u Rešetarima, 20 lipnja, od 11 do 14 sati. Prilika je to da članovi stručnog tima oboljele od raka i članove njihovih obitelji s područja općine, osnaže kroz psihološku podršku i informiraju o uslugama skrbi oboljelih i članova njihovih obitelji u zajednici.

TEKST: S. Tarbuk                FOTO: Udruga Pozitiva

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn