PRVA BEBA U POŽEŠKO-SLAVONSKOJ ŽUPANIJI – Mali Ino iz požeške obitelji Kovačević prva je beba u 2020. godini

Datum objave: 02. 1. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Ino Kovačević, sin Vedrana i Marine Kovačević iz Požege prva je beba rođena na području Požeško-slavonske županije i Grada Požege u 2020 godini. Inu i majku Marinu danas su u društvu ravnatelja OŽB prof. dr. Željka Glavića posjetili gradonačelnik Požege Darko Puljašić i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević te uručili prigodne poklone i čestitke.

Majka Marina osjeća se dobro te kaže da je porod prošao u redu. Ino je pri porodu imao 49 cm i 3.310 grama i rođen jutros u 4:40 sati, a kod kućega, kaže mama, čeka i četverogodišnji brat Petar.

Opća županijska bolnica Požega u protekloj 2019. godini imala je 445 poroda, što je četiri poroda manje u odnosu na prethodnu godinu, kaže pročelnik Službe za ginekologiju i porodništvo dr. Božidar Njavro. “Nažalost, kada pogledamo zadnje tri godine, svake godine smo imali nešto manji broj poroda u odnosu na prošlu godinu. Ono što želimo i čime bi bili zadovoljni jest da preokrenemo taj trend na pozitivan što znači da svake godine imamo bar nekoliko poroda više nego što je sada,”.


“U rijetko kojoj bolnici su uvjeti za porod u kakvi su našem prodilištu. Prostor je nedavno renoviran, imamo sve potrebno za obavljanje poroda i sve prateže sadržaje koji su potrebni – najnoviji aparati, majke su zbrinute u sobama po dvije, imamo i apartman tako da je sve u vrhu standarda,” rekao je dr. Njavro.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn