PROSLAVLJENA 60.OBLJETNICA DVD IVANDOL – Novouređeni dom vrijedan više od pola milijuna kuna predan vatrogascima i mještanima

Datum objave: 29. 10. 2016. | Kategorija: Društvo

n

IVANDOL – U sklopu obilježavanja 60. godine osnivanja i rada DVD Ivandola tamošnjim vatrogascima i stanovnicima predan je na upotrebu obnovljeni društveni dom. Temeljita obnova objekta vrijedna preko 560 tisuća kuna, obavljena je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i Općine Brestovac. Uz novouređeni dom, vatrogascima je predano i novonabavljeno vatrogasno vozilo.

Postojeći društveni dom u Ivandolu građen je prije 50-tak godina i s obzirom na kvalitetu građenja i sadašnje stanje zgrade zahtijevao je temeljitu obnovu u funkciji potreba korisnika kao i energetsko poboljšanje svojstava građevine, naglasio je načelnik općine Zdravko mandić. “Općina je bila investitor adaptacije vatrogasnog i mjesnog doma u Ivandolu. Projekt smo prijavili Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU. Ministarstvo je sufinanciralo sa 300 tisuća kuna, a preostali dio je financirala općina. Obnovom je obuhvaćeno postavljanje novog krovišta, stolarije, nove kuhinje, a i unutarnji dio doma je kompletno uređen, stropovi, podovi zidovi i ostalo,” pojasnio je načelnik Mandić uz napomenu kako je dom legaliziran kao i svi drugi objekti te vrste na području općine za što su izdvojena dodatna sredstva iz lokalnog proračuna i to više od 200 tisuća kuna.

nn

Uspješan završetak vrijednog projekta pozdravio je pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i EU fondova Davor Huška. “Napokon su i jedinice lokalne samouprave sa područja Požeško-slavonske županije počele participirati u dobivanju sredstava iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Gradovi i općine s ovih prostora prije su dobijali samo mrvice i to svakako trba promijeniti jer imaju pravo na više. Nisu bile dostupne informacije  o svim mogućnostima i to se sada mijenja, jer osobno sam zadužen kao pomoćnik ministrice da sve informacije proslijedim gradonačelnicima i načelnicima te da ih potaknem na pripremu i pokretanje projekta. Tko je  dovoljno brz i spreman te ima pripremljene projekte, taj i uspije što je vidljivo iz ovog primjera u Ivandolu,”naglasio je Huška.

nnn

U sklopu proslave obilježavanja 60.godina osnivanja i rada DVD Ivandola upriličena je i  primopredaja novonabavljenog vatrogasnog vozila. Riječ je o donaciji Vlade pokrajine Tirol (Austrija) vatrogasnog vozila IVECO.Budući je donirano vozilo bilo bez tehničke opreme izvršena je nadogradnja vozila na način da je ugrađen spremnik s vodom,vatrogasna pumpa i vitlo brze navale. Nadogradnja je ukupne vrijednosti 95.633,75 kuna ,a sredstva su osigurana iz proračuna Općine Brestovac u iznosu od 39.633,75 kn, Hrvatska vatrogasna zajednica i Vatrogasna zajednica županije (sredstva premije osiguranja od požara) 46.000,00 kuna te DVD Ivandol 10.000,00 kuna.

Predsjednik DVD-a Ivandol Ivan Tomić zahvalio je svima, posebice onima koji su dali svoj doprinos u realizaciji projekta obnove doma, uručene su i zahvalnice općinskom načelniku Zdravku Mandiću, Mjesnom odboru Ivandol, Vatrogasnom centru Brestovac, Vatrogasnim zajednicama, Hrvatske, Požeško-slavonske županije, Požeštine i grada Požege te prijateljskim DVD-ima, Brestovac, Požega, Zakorenje, Velika, Rešetari i Štivica.

TEKST: S. P.       FOTO: D. M.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn