PROSLAVA 807. OBLJETNICE POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE – Svečana sjednica, humanitarni koncert, gospodarski sajam i kulturni mozaik

Datum objave: 19. 4. 2017. | Kategorija: Društvo

zupan n

POŽEGA – Visoka obljetnica Požeško-slavonske županije ove će godine biti obilježena bogatim programom ispunjenim kulturnim i gospodarskim zbivanjima. Uz Svečanu sjednicu Skupštine Požeško-slavonske županije i humanitarni koncert za pomoć oboljeloj djevojčici Rini Beble koji će se održati 21. travnja, pripremljeno je i niz drugih zbivanja, najavio je na konferenciji za novinare požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Obilježavanja Dana županije počet će 21. travnja polaganjem vijenaca na Trgu 123. brigade, a potom će se u Glazbenoj školi Požega održati svečana sjednica s dodjelom priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima na kojoj će biti prisutan i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. “Iako je Dan županije 14. travnja, zbog Velikog tjedna pomaknuli smo proslavu sedam dana kasnije. Nakon svečane sjednice u večernjim satima održat će se Humanitarni koncert u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc, kako bi prikupili sredstva za liječenje djevojčice Rine Beble. Zahvalio bih se svim institucijama, svim građanima koji su do sada kupili kartu za koncert i onima koji žele pomoći. Pozivam još jednom sve naše građane da u petak budemo zajedno na tom koncertu te tako pokažemo solidarnost,” naglasio je župan Tomašević.

zupan

U subotu, 22. travnja pripremljen je Sajam na kojem će se predstaviti obiteljska gospodarstva s područja županije. Sajam počinje od 8,00 sati, a nalazit će se na središnjem požeškom Trgu sv. Trojstva. Istog dana u Lipiku održat će se od 17,00 sati Županijski mozaik koji okuplja kulturno-umjetničke amaterske udruge i na kojem će nastupiti oko 500 izvođača iz 20-tak županijskih udruga. Svečanost obilježavanja Dana županije završit će u subotu svetom misom u Katedrali sv. Terezije Avilske u 18,30 sati. Humanitarnoj akciji za malu Rinu pridružio se i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Požeško-slavonske županije čiji članovi su, prema riječima predstavnika sindikata Ljubana Čolića, prikupili pet tisuća kuna koje će uplatiti na račun obitelji Beble.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn