PROSLAVA 4. SVIBNJA DANA VATROGASTVA – Uz prigodni program, u 8.30 sati oglasit će se sirene na vatrogasnim vozilima

Datum objave: 03. 5. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA –  Dan vatrogastva će se diljem Hrvatske obilježiti na način prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Svaka vatrogasna organizacija će obilježavanje započeti paljenjem svijeća za sve poginule i umrle vatrogasce i hrvatske branitelje, a u trajanju od jedne minute oglasit će se sirene vatrogasnih vozila ispred vatrogasnih domova diljem domovine.

Dan vatrogastva u Hrvatskoj se obilježava 4. svibnja na dan svetog Florijana, nebeskog zaštitnika vatrogasaca, čime započinju preventivno promidžbene manifestacije u sklopu obilježavanja svibnja kao Mjeseca zaštite od požara. Niti ove godine neće biti tradicionalnog obilježavanja Dana vatrogastva, s obzirom na situaciju oko pandemije bolesti COVID 19. Obilježavanje Dana vatrogastva će se diljem Hrvatske obilježiti na način prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Tako će se u sjedištima županija održati i mimohodi vatrogasnih vozila, nastupi puhačkih orkestara, svete mise s osvrtom na dan koji se obilježava, a u svrhu odavanja počasti svim vatrogaskinjama i vatrogascima za požrtvovan i nesebičan rad i trud te kao odraz zajedništva vatrogasaca Republike Hrvatske. Svaka vatrogasna organizacija će obilježavanje započeti paljenjem svijeća za sve poginule i umrle vatrogasce i hrvatske branitelje, a u trajanju od jedne minute oglasit će se sirene vatrogasnih vozila ispred vatrogasnih domova diljem domovine.

U Požegi će obilježavanje početi u 7.30 sati kada će se u katedrali sv. Terezije Avilske održati sveta misa za sve umrle i poginule vatrogasce i hrvatske branitelje. U 8.15 sati ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi položit će se vijenci i zapaliti svijeće u znak sjećanja na sve poginule i umrle vatrogasce i hrvatske branitelje, dok će se u 8.30 sati u trajanju od jedne minute oglasiti sirene na vatrogasnim vozilima ispred vatrogasnih organizacija, odnosno postrojbi.

S početkom u 9.30 sati održat će se mimohod gradskim ulicama u kojem će sudjelovati JVP-a Grada Požege, DVD Požega i DVD Gornji Emovci.

TEKST: S. P.        FOTO: S. P. (arhiv)

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn