PRORAČUN U MALOM OPĆINE VRBJE – “Proračunski vodič” za sve mještane

Datum objave: 25. 2. 2021. | Kategorija: Društvo

VRBJE – Kako bi na jednostavan i usporediv način mještanima pružili potpune i transparentne informacije o temeljnom financijskom aktu jedinica lokalne i područne samouprave, predstavili projekte i aktivnosti koje financiraju, kao i javne potrebe o kojima skrbe, Općina Vrbje na službenim je stranicama objavila “Proračunski vodič”.

Želeći na jednostavan i usporediv način mještanima pružiti potpune i transparentne informacije o temeljnom financijskom dokumentu jedinica lokalne i područne samouprave, predstaviti projekte i aktivnosti koje financiraju, kao i javne potrebe o kojima skrbe, Općina Vrbje na službenim je stranicama objavila “Proračunski vodič”.

Zanimljiva i iznimno korisna brošura, svojevrsni proračun za 2021. godinu u malom, podijeljena je u dvije tematske cjeline kroz koje, na svima razumljiv način, objašnjava pojmove vezane uz proračun, prikazuje sve proračunske prihode i rashode po stavkama te sve najznačajnije projekte koje Općina planira realizirati tijekom aktualne godine. Iz objavljene brošure vidljivo je kako su prihodi i primici u 2021.godini planirani u iznosu od 17.500.000,00 kuna, a ukupno raspoloživa sredstva za raspodjelu 19 milijuna kuna. Radi boljeg uvida u strukturu planiranih proračunskih prihoda Općine Vrbje predočen je i odgovarajući grafikon. Želeći u mještanima imati ravnopravnog partnera u kreiranju javnih politika, ali i osvijestiti kako je proračun živ dokument podložan stalnim promjenama, cilj općinskog čelništva je kroz brošuru ponuditi odgovore na sva pitanja, potaći mještane na sudjelovanje i doprinos racionalnijem upravljanju zajedničkim sredstvima, kao i kvalitetnijem i učinkovitijem pružanju usluga na zadovoljstvo svih žitelja Općine Vrbje .

TEKST: S. T.         FOTO:www.vrbje.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn