PROMOCIJA VATROGASNE STRUKE – Manifestacija “Svibanj – mjesec zaštite od požara” u Požegi

Datum objave: 20. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Povodom manifestacije “Svibanj mjesec zaštite od požara” JVP Grada Požege, DVD Požega i DVD Gornji Emovci održali su danas na Trgu sv. Terezije Avilske u Požegi prigodnu prezentaciju vatrogasnih sprava i opreme.

Manifestacija “Svibanj – mjesec zaštite od požara” nacionalnog je karaktera i provodi se već 40-tak godina. Vatrogasne organizacije tijekom svibnja tradicionalno intenziviraju vlastite aktivnosti u području promocije vatrogasne struke, stavljajući pri tom najveći naglasak na promicanje preventivnih poruka iz područja zaštite od požara. Svoju opremu, ali i brojne zanimljivosti požeški vatrogasci predstavili su danas ponajprije najmlađima, djeci požeških vrtića i nižih razreda osnovnih škola.DVD Gornji Emovci predstavio je pri tom i rad s djecom, a DVD Požega vještine svoje mladeži.

“Od početka godine Javna vatrogasna postrojba imala je već preko 60 intervencija, nedavno smo intervenirali prilikom dvije prometne nesreće, noćas smo imali otvaranje stana, raznovrsnog posla ima stalno, radimo ga predano i tu smo uvijek na službi građanima. Ovakve prezentacije za cilj imaju s našim aktivnostima i strukom upoznati i one najmlađe,” rekao je zapovjednik JVP Grada Požege Dalibor Hrunka. Svojim dolaskom vatrogasce je u akciji promocije struke podržao i prvi čovjek grada, gradonačelnik Darko Puljašić.

“Podržavamo ovakve akcije kako bi osvijestili naše sugrađane o tome koliko je važno sudjelovanje vatrogasaca u svim nepredviđenim situacijama. Pored svoje javne vatrogasne postrojbe i dva dobrovoljna vatrogasna društva Grad Požega je izvrsno opremljen u svakom pogledu i naši sugrađani mogu biti mirni kada je riječ o požarima i drugim nepogodama. Naši vatrogasci provode stalne edukacije – kako bi osnažili svoje vještine ali i kako bi upoznali građane svih uzrasta sa svim aktivnostima. Doista moramo biti ponosni na vatrogasce, ljude koji su spremni izložiti svoj život zbog nas i naše imovine,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn