PROMO: Održani ˝Dani karijere˝ kroz projekt Grada Pleternice ˝Temelj razvoja˝

Datum objave: 28. 2. 2020. | Kategorija: Promo

PLETERNICA – Ciljna skupina u projektu “Temelj razvoja” čiji je nositelj Grad Pleternica, 20 je dugotrajno nezaposlenih osoba, kojima je kroz prekvalifikaciju i usavršavanje povećana mogućnost za zapošljavanje te bolje pozicioniranje na tržištu rada. Isti su se kroz projekt osposobili za pomoćnog kuhara/icu, pomoćnu slastičarku te njegovatelja/icu. Vrijednost projekta je 841.412,04 kn, a financira ga u 100%-tnom iznosu Europska unija.

U četvrtak, 26.2.2020. s početkom u 9:00 h uz Trg bećarca za širu javnost Grada Pleternice i okolice održana je javna kampanja projekta ˝Temelj razvoja˝ pod nazivom ˝Dani karijere˝. Nositelj projekta je Grad Pleternica, a partner udruga Hrvatsko žensko društvo Pleternica. Projekt u 100%-tnom iznosu financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Ciljna skupina u projektu je 20 dugotrajno nezaposlenih osoba, kojima je kroz prekvalifikaciju i usavršavanje povećana mogućnost za zapošljavanje te bolje pozicioniranje na tržištu rada. Isti su se kroz projekt osposobili za pomoćnog kuhara/icu, pomoćnu slastičarku te njegovatelja/icu. Provedena javna kampanja ˝Dani karijere˝ bila je idealna prilika da ciljna skupina prezentira i prenese stečena znanja i informacije široj javnosti, ali i da se predstave potencijalnim poslodavcima. Osposobljeni kuhari/ice i slastičari/ke priređivali su tople obroke, dok su njegovateljice mjerile tlak, razinu šećera u krvi, visinu, težine i računali indeks tjelesne mase široj javnosti koja je prisustvovala događanju.

Kampanju su, osim šire javnosti i potencijalnih poslodavaca, posjetili i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Požega. Održana aktivnost omogućila je umrežavanje i bolje povezivanje svih dionika u procesu pronalaska posla. Osim navedene kampanje, posebna prezentacija održana je i u Dječjem vrtiću Tratinčica, gdje su kuhari/ce i slastičari/ke pripremale slastice za djecu i roditelje, a njegovateljice mjerile šećer i tlak, kako zaposlenicima, tako i roditeljima vrtićanaca.  Vrijednost projekta je 841.412,04 kn. Projekt je započeo 03.09.2018.god i traje 18 mjeseci.

Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Pleternice

TEKST: Promo         FOTO: Promo

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn