PROMETNO UREĐENJE NOVE GRADIŠKE – Pri kraju radovi na novom kružnom toku

Datum objave: 03. 7. 2017. | Kategorija: Društvo

20170629_114900

NOVA GRADIŠKA – Kreirajući, kako je i planirano, imidž „pametnog grada“, ovih se dana intenzivno privode kraju radovi na uređenju novog gradskog kružnog toka.

Jer, uz komunalnu, upravo je prometna infrastrutura ona koja čini razliku između ruralnog i urbanog prostora, stavka, itekako važna za kvalitetu života mjesta. Uvidjet će to vrlo brzo svi gradski vozači, jer, novi će kružni tok, „lociran“ na jednom od „zagušenijih“ novogradiških raskrižja, zasigurno rasteretiti ali i ubrzati svakodnevno odvijanje gradskog prometa. Iako su ga pojedinci pomalo već imali priliku „isprobati“,  za službeno prometovanje novim kružim tokom trebat će pričekati još koji dan. Nakon asfaltiranja i hortikulturnih radova za koje su zaduženi djelatnici gradske tvrtke „Eko kong“, uslijedit će postavljanje potrebne prometne signalizacije, a onda i završni radovi.

Izgradnji kružnog toka na križanju sa Stepinčevom ulicom prethodilo je najprije suženje ceste, čime je, uz zeleni pojas od 120 cm, ali i još jednu, posebno vrijednu i atraktivnu gradsku akviziciju-pametnu klupu, prostor ispred Gimnazije pretvoren u novi gradski „hot spot“ za mlade. U nastavku radova jedinstveni je gimnazijski trg mini šetnicom spojen sa susjednim trgom ispred crkve koji je, postavljanjem spomenika Ivanu Pavlu II, u vrlo kratko vrijeme, postao omiljena točka susreta, ali i sjajna kulisa za posebno drage obiteljske fotografije.

TEKST: S. T.    FOTO: S. T.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn