PROMETNI REDAR FRANJO – Veliko rasterećenje policijskih službenika

Datum objave: 07. 5. 2015. | Kategorija: Društvo

P1150333

POŽEGA – Franjo Krvarić novoustrojeni je prometni redar koji će upozoravati i kažnjavati građane za nepropisno parkiranje po prašnjavim požeškim ulicama. Koje su njegove ovlasti i kada kreće u obavljanje svoje dužnosti predstavljeno je danas na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici. On ima ovlasti ostaviti pismeno upozorenje ili obavijest o kazni pod brisačem automobila.

“Krećem sa obavljanjem dužnosti danas čim odradimo ovu konferenciju. Sve što ćemo raditi biti će u suradnji s policijom jer ja sam ovdje kao ispomoć. Najbrojniji prekršaji su nepropisno parkiranje i to posebno “boli” građane jer se stvaraju nepotrebne gužve. Ja ću prvo dati obavijest i neću odmah kažnjavati. U pravilu dolazim, slikam vozilo da imam dokazni materijal, uzimam podatke o vozilu, registarske oznake, ištampam upozorenje ili obavijest o kaznenom djelu i stavljam ju na vozilo,” rekao je prometni redar Franjo Krvarić.

P1150329

“Grad Požega je u skladu sa Zakonom sigurnosti prometa na cestama morao je imati prometnog redara čime ćemo poboljšati kvalitetu života u našem gradu. Mnogi vozači nisu pažljivi i parkiraju primjerice na nogostupu pa mame s kolicima ili invalidi ne mogu prolaziti. Naš dugogodišnji djelatnik sigurno će taj posao odrađivati kvalitetno i profesionalno,” rekao je zamjenik gradonačelnika Darko Puljašić.

P1150334

“Propisano je da jedinice lokalne samouprave mogu odrediti prometne redare koji imaju zadaće upravljanja prometom i nadzor vozila koja su nepropisno parkirana. Gospodin Franjo je na policijskoj akademiji osposobljen za vršenje poslova prometnog redara. U Požegi za parkiranje je nadležan prometni redar, ali policija će i dalje izlaziti na teren kad nas građani zovu,”- rekao je  voditelj Odsjeka poslova sigurnosti na cestama, Pu požeško-slavonske, Zvonimir Lukačević, dodavši : “Kazne za nepropisno parkiranje su 300, 500 i 700 kuna i dio ovlasti koja se odnose na nepropisno parkiranje preneseno je na prometnog redara. Franjo će raditi sve što je do sada radio policijski službenik i on je jedno veliko rasterećenje policijskih službenika koji će moći obavljati druge policijske poslove.”

TEKST: Tomislav Milanović    FOTO: T. Milanović

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn