PROMETNI MASTER PLAN ISTOČNE HRVATSKE – Prometna povezanost kao važan faktor gospodarskog razvoja Slavonije

Datum objave: 11. 1. 2022. | Kategorija: Društvo

VIROVITICA/POŽEGA – Virovitičko – podravska županija bila je domaćin završne konferencije u sklopu Projekta „Master plan prometa funkcionalne regije Istočna Hrvatska“. Uz Virovitičko-podravsku županiju, u projektu čiji je cilj postizanje učinkovitog i održivog prometnog sustava, partneri su  Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska i Vukovarsko-srijemska županija.

Prometni Master plan funkcionalne regije Istočna Hrvatska bitan je strateški dokument za gospodarski i prometni razvoj, koji će predstavljati strateško utemeljenje za sve buduće prometne projekte, ubrzati pripremu prometnih projekata u zoni obuhvata i povećati vjerojatnost njihovog financiranja iz europskih fondova i drugih financijskih izvora.

Uz domaćina, župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića, Vukovarsko – srijemskog župana Damira Dekanića, zamjenika župana Osječko – baranjske županije Josipa Miletića te ostale nazočne, konferenciji je prisustvovala i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić kao jedan od predstavnika partnera u izradi Projekta. „Prometna povezanost izuzetno je važan faktor gospodarskog razvoja Slavonije te se u sljedećim godinama nadamo realizaciji ciljeva iz itekako važnog strateškog dokumenta koji je završen. Ovdje ne mislim samo na cestovnu infrastrukturu koju je važno izgraditi, ovdje mislim i na željeznički promet kao i javni linijski prijevoz putnika koji treba biti kvalitetniji i dostupniji.“ – izjavila je županica Jozić.

Virovitičko-podravska županija u suradnji s projektnim partnerima Brodsko-posavskom, Osječko-baranjskom, Požeško-slavonskom i Vukovarsko-srijemskom županijom, provodila je ovaj projekt kojemu je za cilj postizanje učinkovitog i održivog prometnog sustava koji će odgovarati potrebama gospodarstva i stanovnika na prostoru funkcionalne regije Istočna Hrvatska, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U korist nacionalnog, regionalnog i lokalnog gospodarstva, te kvalitete i standarda života lokalnog stanovništva, u skladu s datostima prostora te ovisno o njegovoj namjeni, ovim projektom osigurat će se uvjeti za zadovoljenje prometne potražnje i optimalne integracije cjelokupnog prometnog sustava, rečeno je na završnoj konferenciji.

TEKST: S. P.           FOTO: S. Pok (arhiv)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn