PROLJETNI “MAKE OVER” U NOVOJ GRADIŠKI – Nastavljaju se radovi na uređenju užeg središta grada

Datum objave: 01. 4. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Lijepo vrijeme i proljetne temperature pogoduju svakodnevnom uređenju grada. Nakon što je „ušminkan“ najuži centar, dio ulice Slavonskih graničara ispred zgrade Gradske uprave, uređuje se i fasada zgrade Katastra a uskoro će na red doći i susjedna zgrada Caritasa, nova adresa Turističke zajednice.

Nova Gradiška, iz dana u dan, zahvaljujući mnogobrojnim radovima, mijenja svoj izgled. Nakon što je “ušminkan“ najuži centar, dio ulice Slavonskih graničara ispred zgrade Gradske uprave, uređuje se i fasada zgrade Katastra. Nakon obnove Gradskog muzeja i zgrade Općinskog suda, još je to jedna zgrada smještena u staroj gradskoj jezgri.

U radovima na istočnom pročelju zgrade, vidljivom sa ulice, sa 700 tisuća kuna sudjeluje grad, a obnovu, s 400 tisuća kuna, sufinancira Državna geodetska uprava. Projekt vrijedan milijun i pol kuna bit će nastavljen i nagodinu za kada je planirano uređenje zapadnog dijela. Uskoro će na red doći i susjedna zgrada Caritasa u koju će se, po završetku radova, smjestiti ured Turističke zajednice grada.

U prostoru koji je dio zaštićene kulturne baštine grada, te kao takav, idealna „turistička adresa“, bit će uređena konferencijaska sala, info centar i VIP prostor, dok će sadašnji prostor u „staroj Baurevoj knjižari“ biti prenamijenjen za potrebe proširenja „Slavonskog dućana“ i aktivnosti novogradiških umirovljenika.

I dok zgradu uskoro očekuje energetska obnova, vrijedno se radi i na uređenju dvorišta i okoliša Doma zdravlja „Dr.Andrija Štampar“. Nakon što su, posljednjih godina, značajna sredstva uložena u opremanje ambulanti, ovih su dana završeni radovi na izgradnji parkirališta i funkcionalnijeg dvorišta, od čega će koristi imati i pacijenti i djelatnici.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: D. P.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn