PROJEKT “ZDRAV ZA 5” U BRESTOVCU – Priređen niz edukativnih sadržaja i aktivnosti

Datum objave: 15. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

BRESTOVAC – U organizaciji PU požeško-slavonske i OŠ Dragutina Lermana iz Brestovca, u toj je školi održan je preventivni projekt “Zdrav za 5”. Uz organizatore u provođenju Projekta sudjelovali su i predstavnici DVD-a Brestovac te Gradskog društva Crvenog križa iz Požege.

Akcija policije u koordinaciji s ostalim partnerima, imala je za cilj promicanje prevencije inkriminiranih ponašanja, ovog puta usmjerena na djela protiv okoliša i prirode te podizanje razine svjesti građana, posebno najmlađih o važnosti zaštite životne sredine. U aktivnosti su bili uključeni učenici svih uzrasta škole, a za njih su priređene radionice prikupljanja i razvrstavanja otpada, kreativna eko radionica, radionica vezana za sadnju i uzgoj biljaka, radionica vezana za uzgoj i upotrebu lavande, te sportske aktivnosti koje su vodili djelatnici škole.
Predvođeni policijskim službenikom za prevenciju PU, Igorom Dragičević, policijski službenici su za djecu i nazočne pripremili izložbu i prezentaciju opreme koju u svom radu koristi prometna, temeljna i interventna policija, a koju su najmlađi mogli iskušati.

Pripadnici DVD-a Brestovac su učenicima također prikazali dio svoje osobne opreme i upriličili kratak prigodan program vježbe.Članovi Gradskog društva Crvenog križa iz Požege, za nazočne su pripremili niz edukativnih letaka i sadržaja iz njihove domene rada, odgovarali na pitanja, a djeca su se svakako kod njih najviše obradovala darovanim igračkama.

Sve nazočne je pozdravio, zahvalio i ocjenio uspješnom aktivnost domaćin, ravnatelj škole Ante Majnarić, koji je uz to naglasio dobru suradnju sa svim uključenim subjektima, a posebice s policijom.

TEKST: S. P.   FOTO: PU pozesko-slavonska

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn