PROJEKT ZA BUDUĆNOST – Općina Rešetari potpisala Ugovor o izgradnji novog dječjeg vrtića

Datum objave: 10. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – S ciljem zaustavljanja negativnih trendova, poticanja procesa demografskog oživljavanja i podizanja pedagoških i standarda predškolskog odgoja i obrazovanja, u prostorijama Općine Rešetari potpisan je ugovor o izgradnji Dječjeg vrtića „Čarobni svijet“. Vrijednost kapitalnog projekta za budućnost Općine je 10.077.142,00 kuna sufinanciranih sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Prvi čovjek Općine Rešetari, načelnik Zlatko Aga i predstavnici izvođača radova, tvrtke „Watmont d.o.o“ iz Vinkovaca potpisali su ugovor o izgradnji Dječjeg vrtića „Čarobni svijet“. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 10.077.142,00 kuna, sufinanciranom sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u omjeru 85 posto EU, 15 posto HR, kapitalnoj „priči“ kojom će „profitirati“ i Općina i njeni najmlađi mještani.

„Ovo je posebno značajan trenutak za sve žitelje Rešetara, jer,osim što ćemo konačno dobiti kvalitetan vrtić, odobren nam je i maksimalan iznos sredstava. Sudeći prema brojkama, riječ je o, itekako potrebnom i korisnom projektu, jer, samo ove godine u vrtić je, u redovnom odgoju, upisano više od 60 djece, te 45-ero predškolaca. Na vrijeme smo prepoznali potrebu za gradnjom ovakve ustanove koja će svoje mjesto pronaći na prostoru ispred Osnovne škole „Ante Starčevića“ i suvremenim izgledom značajno popraviti i ukupnu sliku Općine. Važno je spomenuti i kako ćemo po prvi puta imati i jaslički odjel koji će u potpunosti udovoljavati svim potrebama korisnika i predviđenim pedagoškim standardima, što je, uz unapređenje kvalitete sustava predškolskog odgoja i obrazovanja, podizanje standarda življenja i poticanje procesa demografskog oživljavanja na području Općine i krajnji cilj projekta.“, istaknuo je u prigodi potpisivanja Ugovora, s pravom zadovoljan, načelnik Zlatko Aga.

Projekt obuhvaća izgradnju samostalne zgrade dječjeg vrtića koja će svojim kapacitetom zadovoljiti potrebe Općine i omogućiti otvaranje novih radnih mjesta na poslovima predškolskog odgoja i naobrazbe. Završetkom projekta, kroz planiranih 24 mjeseca, 107 djece s područja Općine Rešetari bit će upisano u novi vrtić, čime će, dugoročno,biti povećana dostupnost i kvaliteta predškolskog odgoja i obrazovanja, što će, posljedično, smanjiti i proces depopulacije i omogućiti mladim obiteljima ostanak na području Općine.

Uz poboljšanje uvjeta života, upravo je to i jedan od strateških ciljeva Općine Rešetari. Uz čelnog čovjeka Općine i predstavnike izvođača radova, svečanosti potpisivanja ugovora i izgradnji Dječjeg vrtića „Čarobni svijet“ nazočili su i predstavnici tvrtke „SB invest“ zaduženi za provedbu stručnog nadzora, te tvrtki „Marsonia“ i „Sintagma“ koji će brinuti za tehničku pomoć i vidljivost projekta.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn