PROJEKT “VATROMET KULTURE” – Koncert kvarteta Alisios Camerata

Datum objave: 22. 5. 2018. | Kategorija: Kultura

ALISIOS final-print A3-ispravak (1)

NOVA GRADIŠKA – „Vatromet kulture“ ide dalje! Jedinstveni projekt POU Relković Nova Gradiška, pokrenut s ciljem kazališnog, glazbenog i likovnog opismenjavanja djece i mladih, u četvrtak će, 24.svibnja, točno u podne, u Domu kulture, svima željnima klasike i vrhunskog glazbenog užitka, ponuditi koncert kvarteta ALISIOS CAMERATA.

Nakon što su naučili kako nastaje likovna umjetnost i sami stvarali uz mentorstvo akademskih slikara, nakon brojnih kreativnih radionica i posjeta izložbama, najmlađi i ali i oni nešto stariji Novogradiščani, u četvrtak, 24.svibnja, imat će priliku čuti kako zvuči klasična glazba i uživati u koncertu vrhunskih hrvatskih glazbenika. Zasluga je to projekta Vatromet kulture, jedinstvene edukativne „ priče“ Pučkog otvorenog učilišta Relković pokrenute s ciljem kazališnog, glazbenog i likovnog opismenjavanja djece i mladih, projekt čiju je vrijednost prepoznalo i  Ministarstvo kulture. Kroz „Vatromet kulture“ najmlađi su Novogradiščani, polaznici dječjih vrtića i osnovnih škola, od siječnja ove godine,sudjelovali u kreativnim likovnim radionicama, posjetili nekoliko izložbi, ali i uživali u zvucima najbolje glazbe.

Novu priliku imat će i ovaj tjedan kada je na rasporedu koncert kvarteta Alisios Camerata, sastavljenog od vrhunskih hrvatskih glazbenika-Brune Philippa na klarinetu, Vlatke Peljhan na violini i violi, Lidije Suchanek na čelu i Mie Elezović na klaviru.Riječ je o „ansamblu“ kojeg, s velikim veseljem, prihvaća i strana i domaća publika, kvartetu koji je uspješno gostovao u Austriji i Japanu,  predstavio se na međunarodnim i domaćim festivalima suvremene glazbe, ali i oživio skladateljsku djelatnost hrvatskih kompozitora koji su za ansambl ,do sada, napisali već nekoliko značajnih glazbenih djela. Koncert ostvaren uz potporu Ministarstva kulture RH je edukativnog karaktera, pogodan svim uzrastima, a u zvucima klasike potpuno besplatno možete uživati u četvrtak, 24.svibnja točno u podne u Domu kulture.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn