PROJEKT “POŽEŠKA KUĆA” – Ključ je pronaći prave turističke i razvojne adute

Datum objave: 30. 3. 2015. | Kategorija: Društvo

DSC05368

POŽEGA – Zajednički projekt budućeg turističkog centra za posjetitelje  Grada Požege i Turističke zajednice pod nazivom Požeška kućavrijedan  oko 1,9 milijuna kuna, koji je već krenuo u prvu etapu realizacije danas je obišao pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković u pratnji gradonačelnika Vedran Neferovića i direktorice Ureda Turističke zajednice Silvije Podoljak.

Požeška kuća projekt je koji se počeo realizirati zajedničkim snagama Grada Požege i Ministarstva turizma konkretno, Fonda za turizam jer je resorno ministarstvo prepoznalo ne samo ambicije već i kvalitetu tog projekta,naglasio je pomoćnik ministra Davor Ižaković. “Projekt je to koji će predstavljati prvorazrednu, novu turističku  atrakciju  ne samo za Grad Požegu već za cijelu županiju pa i šire jer u Požeškoj kući prezentirat će se posjetiteljima najbolje od onog što Grad Požega i ovo područje imaju,”rekao je Ižaković dodajući kako nova strategija ministarstva naglasak daje na turističke proizvode što knačno  daje i veće šanse kontinentalnom turizmu. “Namjera je da  svaka regija ili svaka jedinica lokalne samouprave treba odrediti gdje želi na tržištu tražiti svoju šansu, a kod vas su  kultura u  slučaju Požeške kuće ili vinarstvo u slučaju Kuće graševine upravo ti razvojni aduti na kojima treba graditi turističku budućnost,” rekao je Ižaković.

 

“Ovo je prva etapa  realizacije Požeške kuće i od samog početka od Ministarstva turizma smo dobili potporu ovoj ideji. Sigurno je da realizacijom ovog projekta dobivamo jednu vrijednost po pitanju turizma i jednu poziciju koja nam otvara mogućnost za nove projekte.Ne smijemo pri tom biti neskromni jer neki od problema u gradu koje imamo a tiču se vrijednosti povijesnih  prostora, ovise o nama samima da ih dovedemo u funkciju razvoja turizma poput dva naša  trga –  jedan je Trg sv. Trojstva a drugi je prostor pred požeškog katedralom. To su prostori koji mogu biti zanimljivi turistima u dvodnevnim i trodnevnim posjetima ako ih dovedemo u funkciju. No ne smijemo pobjeći od našeg gorućeg problema kad govorimo turizmu, a to su naši smještajni kapaciteti.  Bez smještajnog kapaciteta nema ni ozbiljnog turizma,  a  Požega u ovom trenutku nažalost ne može  udovoljiti potrebama brojnih manifestacija i tu tek tražimo prava rješenja ” naglasio je gradonačelnik Vedran Neferović.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn