PROJEKT “PETICA ZA DVOJE – IV FAZA” – Gradonačelnik Puljašić primio pomoćnike u nastavi

Datum objave: 09. 9. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Gradonačelnik Darko Puljašić održao je u Gradskoj vijećnici prijem za pomoćnike u nastavi u sklopu projekta “Petica za dvoje – IV. Faza”. Projektom „Petica za dvoje – IV. faza“ osigurani su pomoćnici u nastavi za 38 učenika s teškoćama u razvoju u tri osnovne škole u Požegi – OŠ Julija Kempfa, OŠ Antuna Kanižlića i OŠ Dobriša Cesarić. Projekt ima za cilj olakšati integraciju učenika s teškoćama u razvoju, njihovo emocionalno funkcioniranje, poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i kvalitetu njihovog školovanje.

Projekt „Petica za dvoje – IV. faza“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020. i traje 4 godina, a vrijedan je 6.342.252,00 kuna, od čega 5.834.871,84 kuna sufinancira Europski socijalni fond, a 507.380,16 kuna Grad Požega. U sklopu projekta zaposleni pomoćnici su završili edukaciju za pomoćnike u nastavi prema predviđenom programu osposobljavanja, a projekt će obuhvatiti 38 učenika s teškoćamau razvoju koji će tako imati podršku u redovnom obrazovanju.

Korisnik ovoga projekta je Grad Požega kao osnivač osnovnih škola na području Grada u kojima se on provodi, a pomoćnike je danas, na prvi dan škole, primio gradonačelnik Požege Darko Puljašić. “Obavljate jednu važnu i odgovornu zadaću, svatko od vas je sigurno dao puno kako bi ta djeca napredovala. Znam da vaš posao nije lak, hvala vam na svemu što radite, a mi smo tu da vam pomognemo ako dođe do problema. Vi ste ti koji s djecom živite ovaj projekt i uvjeren sam kako ga uz vašu pomoć i vaše prijedloge možemo i poboljšati. Želim vam uspješnu još jednu školsku godinu,” poručio je gradonačelnik Puljašić.

TEKST: S. Pok          FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn