PROJEKT LUKA SLAVONSKI BROD – Strateški razvojni projekt Brodsko posavske županije

Datum objave: 05. 4. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

SLAVONSKI BROD – Luka Slavonski Brod, jedan od strateški najvažnijih projekata, priča vrijedna 131 milijun kuna, trenutno je najveće gradilište u Brodsko posavskoj županiji. O budućnosti projekta, potencijalima riječnog prometa i razvoju luka unutarnjih voda Savskog sliva na okruglom stolu u Slavonskom Brodu razgovarali su predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Lučkih uprava Slavonski Brod i Sisak, Savske komisije, Brodsko posavske županije, HGK Županijske komore Slavonski Brod, poduzetnici i brodari.

Projekt gradnje lučke infrastrukture u Luci Brod vrijedan 131 milijun kuna, „priča“ uvrštena na listu strateških projekata Županijske razvojne strategije do 2020., nakon što je dugi niz godina bio tek ideja, posljednjih je dana najveće gradilište u Brodsko posavskoj županiji.

Riječ je o projektu izgradnje kompletne lučke infrastrukture, najvećim dijelom novcem iz CEF europskog fonda, s iznimnim gospodarskim, prometnim i infrastrukturnim značajem, koji uključuje jačanje i izgradnju prerađivačkih i uslužnih kapaciteta s ciljem razvoja ovog dijela Hrvatske, povećanjem zapošljavanja u lučkim djelatnostima, te, prije svega, porastom konkurentnosti županijskih poduzetnika koji će riječni prijevoz koristiti kao najpovoljniji oblik transporta roba.

O budućnosti projekta, aktualnim radovima, daljnjem razvoju luka unutarnjih voda Savskog sliva i potencijalima riječnog prometa, na Okruglom su stolu Gospodarskog foruma organiziranom u Slavonskom Brodu razgovarali predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Lučkih uprava Slavonski Brod i Sisak, Savske komisije, lokalne i regionalne samouprave predvođeni zamjenikom župana Stjepanom Bošnjakovićem, HGK Županijske komore Slavonski Brod, gospodarstvenici i brodari.

Osim iznimnog značaja za razvoj poduzetništva Brodsko posavske županije, projekt Luka Slavonski Brod predstavlja i revitalizaciju riječnog prometa u Republici Hrvatskoj, jer, upravo su jačanje konkurentnosti i gospodarstva naših luka prepoznati kao cilj i misija koje treba „odraditi“ kroz strukturne reforme. Nakon prvog okruglog stola organiziranog na ovu temu, u planu je još jedan na kojem će se raspravljati o Dunavskom slivu.

TEKST: S. T      FOTO: Facebook S. B.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn