PROJEKT LILY – Policijska uprava požeško-slavonska obilježila Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Datum objave: 25. 11. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA- Organizirana je završna prezentacija stečenih znanja i vještina iz samoobrane za žene koja je organizirana u razdoblju od 5. do 23. studenoga, kao jedna od komponenti preventivnog projekta “Lily”.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se 25. studenoga u znak sjećanja na sestre Mirabal koje je 1960. godine u Dominikanskoj Republici brutalno dao ubiti diktator Rafael Trujillo.

Povodom toga, u petak 24. studenoga 2023. Policijska uprava požeško-slavonska u suradnji s partnerima Gradom Požega, Karate-do klubom Požega, Udrugom za sport i rekreaciju „Tvornica sporta“, Fitness klubom Marijane Devčić, Hrvatskim zavodom za socijalni rad – Područni ured Požega,Obiteljskim centrom Područne službe Požeško-slavonske županije i Županijskim timom za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Požeško-slavonske županije organizirala je u Požegi u sportskoj dvorani Osnovne škole „Dobriše Cesarića“, obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

U okviru navedene manifestacije organizirana je završna prezentacija stečenih znanja i vještina iz samoobrane za žene, koja je provedena u razdoblju od 5. do 23. studenoga, kao jedna od komponenti preventivnog projekta “Lily” koji policija s partnerima provodi od 2019. godine.

Besplatnu edukaciju iz samoobrane vodio je trener Zdenko Oroz iz Karate-do kluba Požega uz asistenciju policijskih službenika Interventne jedinice policije Požega.

TEKST: S. P.               FOTO: PU PS

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn