PROJEKT LIGE PROTIV RAKA „ DR. ZORISLAV SLOVIĆ” – Novogradiščani trčali za kupnju UZV sonde za dijagnostiku raka prostate

Datum objave: 10. 6. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Osluškujući potrebe zajednice, s ciljem prevencije raka prostate i prikupljanja sredstava za kupnju UZV sonde za dijagnostiku, novogradiška podružnica Hrvatske lige protiv raka „Dr.Zorislav Slović“, u okviru projekta „Sve za njega“ organizirala je humanitarnu utrku „Trčanjem do zdravlja“.

Nakon što su početkom godine u suradnji s umjetnicima Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Novogradiščanima poklonili nezaboravnu Noć filmske glazbe, članovi Hrvatske lige protiv raka „Dr.Zorislav Slović“, u okviru jedinstvenog projekta „Sve za njega“, organizirali su humanitaru utrku „Trčanjem do zdravlja“.

Druga je to od ukupno tri manifestacije čiji je cilj prikupiti sredstva za kupnju UZV sonde za dijagnostiku raka prostate u urološkoj ambulanti Opće bolnice Nova Gradiška, događaj koji je u središtu grada okupio sugrađane svih generacija. Od potrebnih 66 tisuća kuna, do sada su prikupljene 33 tisuće, a preostala sredstva Novogradišćani će, sigurni su organizatori, prikupiti humanitarnom utrkom i kazališnom predstavom Mire Gavrana, trećom manifestacijom projekta „Sve za njegu“.

Svijest o važnosti prevencije raka prostate i veliko srce brojni su trkači pokazali kupnjom bona po 5 i 10 kuna, potvrđujući tako još jednom i socijalnu i emocionalnu osjetljivost, a uz male i velike, u utrci su sudjelovali i članovi DVD-a Nova Gradiška, policije i Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Uz predsjednicu novogradiške podružnice Hrvatske lige protiv raka Terezu Grgić, sudionike utrke pozdravili su, u ime Grada, zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić i dr.Dubravka Klobučar, koja je, u ime Opće bolnice i njenog ravnatelja, dr.Josipa Kolodzieja, sugrađanima zahvalila na humanosti.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: F. S.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn