PROJEKT KOJI DAJE NOVU DIMENZIJU MJESTU – Proveden tehnički pregled dograđenog i rekonstruiranog doma DVD-a Rešetari

Datum objave: 22. 3. 2021. | Kategorija: Društvo

REŠETARI – S ciljem kontinuiranog podizanja kvalitete življenja Općina Rešetari i u nepovoljnim, korona okolnostima, nastavlja s realizacijom projekata koji svakodnevno mijenjaju vizuru mjesta. Takav je i projekt dogradnje i rekonstrukcije mjesnog doma i prostora DVD-a, koji najužem centru daju novu, urbanu notu.

Iako je korona epidemija onemogućila planiranu svečanost, respektabilnu 90.godišnjicu rada i djelovanja, vatrogasci Rešetara proslavit će u novom domu, suvremeno opremljenom objektu koji je ovih dana, uspješno prošao tehnički pregled. Dogradnja i rekonstrukcija mjesnog doma i prostora DVD-a jedan je od kapitalnih projekata Općine realiziran prošle godine, europska “priča” vrijedna oko 9 milijuna kuna, sufinancirana od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iz mjere 7.4. u iznosu od 6,6 milijuna kuna, iznimno važan u smislu podizanja kvalitete sustava zaštite i spašavanja kao i vatrogasnih standarda i sigurnosti društva. Iako je riječ o iznimno kompleksnom projektu, pokrenutom na inicijativu čelnog čovjeka Općine, načelnika Zlatka Age, radovi su izvršeni u ugovorenom roku, na radost vatrogasaca i svih mještana Općine.

Skoro useljenje članova DVD-a u nove prostore , bit će, bez lažne skromnosti, vrhunac dosadašnjeg devedesetogodišnjeg rada, jer najbolji su ovo prostori takve vrste u Brodsko – posavskoj županiji, a možda i cijeloj Hrvatskoj. Takvog je stava i komisija za tehnički pregled koja je dala pozitivno mišljenje na projekt izgradnje, dok se nalaz i uporabna dozvola očekuju tijekom slijedećeg tjedna.

Rekonstruiran objekt u svrhu višenamjenske upotrebe – društveni dom i kulturni centar – ukupne je bruto građevinske površine oko 1.000 kvadratnih metara-s prizemljem u kojem su sanitarni čvorovi, spremište, garderoba za osoblje, te dvije višenamjenske dvorane iznad kojih je galerija. Gospodarski dio se sastoji od kuhinje, spremišta, garderobe i sanitarnog čvora, garaže predviđene za smještaj 3 vatrogasna vozila i podizne platforme za osobe s invaliditetom, a onaj dograđeni, predviđen za potrebe vatrogasnog spremišta, od 2 etaže- prizemlje i 1. kat unutar kojeg su administrativni dio, čajna kuhinja i sanitarni čvor.

Novi suvremeni objekt smješten u najužem središtu Općine, uz izmijenjenu vizuru, Rešetarima daje i urbanu notu, baš kao i novopostavljeni jarboli sa zastavama Europske unije, Republike Hrvatske, Brodsko posavske županije i Općine, ispred upravne zgrade. Potvrda je to kontinuiranog ulaganja u podizanje kvalitete življenja, jer projekti i objekti poput ovih, kaže načelnik Aga, “daju novu dimenziju mjestu i pridonose jačanju lokalne zajednice.”

TEKST: S. Tarbuk    FOTO:resetari.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn