PROJEKT DOMOVINSKI RAT U PAKRACU – U dva mjeseca Pakrac posjetilo oko 4 tisuće učenika

Datum objave: 12. 6. 2019. | Kategorija: Društvo

PAKRAC- Projekt „Domovinski rat u Pakracu“ koji je proveden u organizaciji vukovarskog Memorijalnog centra Domovinskog rata i Grada Pakraca završio je jučerašnjim posjetom dvadesete skupine od dvjestotinjak učenika osmih razreda s područja pet slavonskih županija.

U dva mjeseca Pakrac je kroz ovaj projekt posjetilo oko četiri tisuće učenika koji su upoznati s ratnim događanjima na pakračkom području, gradskom povijesnom i kulturnom baštinom, ali i turističkom ponudom grada danas.

Učenicima su tijekom boravka u Pakracu na usluzi bili djelatnici Turističkog ureda, gradske uprave i oba pakračka muzeja, a za povijesni osvrt pobrinuli su se profesori Stjepan Benković i Branko Križan.
„Ovo je treća godina uspješne suradnje s Memorijalnim centrom Domovinskog rata Vukovar koji u potpunosti financira ovaj projekt. Želim naglasiti da je ova godina po broju učenika najmasovnija, što nas čini izuzetno zadovoljnima, jer nam je i cilj sve što radimo prezentirati što većem broju mladih ljudi van naše županije,“ rekla je voditeljica ureda Turističke zajednice grada Pakraca Gabriela Sabo Seleši.

Program koji su imale sve grupe sadržavao je predavanje na lokaciji početka Domovinskog rata ispred Policijske postaje Pakrac, šetnju po ratnoj liniji razgraničenja, predavanje u Hrvatskom domu o Domovinskom ratu, posjet kapelici u Kusonjama te turističke i slobodne aktivnosti.

IZVOR: pakrackilist.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn