PROJEKT COMENIUS – OŠ Mladost Jakšić ugostila je prijatelje iz Europe

Datum objave: 13. 10. 2014. | Kategorija: Društvo

skola1

JAKŠIĆ – Osnovna škola Mladost Jakšić od školske godine 2013./2014. sudjeluje u projektu Comenius multilatelarna školska partnerstva, Program za cjeloživotno učenje u organizaciji Agencije za mobilnost  i programe Europske unije. U projektu pod nazivom „Fotografija i kinematografija kao način provođenja slobodnog vremena“ sudjeluje još 7 zemalja (Turska, Švedska, Litva, Slovačka, Mađarska, Poljska i Francuska, a jakšićka škola ovih je dana domaćin  prijateljima iz Europe.

“Cilj projekta je zainteresirati učenike za fotografiju i kinematografiju,poboljšati jezične  i ICT vještine učenika te im ukazati na kvalitetnije načine provođenja slobodnog vremena,” kaže ravnatelj škole Boško Obradović. Dodaje kako su prošle su školske godine učenici i učitelji bili na četiri stručna putovanja ( Turska-listopad, Švedska- veljača, Litva- travanj i Slovačka- lipanj), a ove godine domaćini su Jakšićani.
Osnovna škola Mladost Jakšić domaćin je tako školama partnerima od 13.-17.listopada 2014.  te se potrudila  osigurati im bogat i sadržajan program kroz koji će 50-ak  učenika i učitelja upoznati našu kulturu i običaje. Sutra je planiran  posjet Zagrebu, a u srijedu u 9 sati počinje radni dio u OŠ Mladost Jakšić, a zatim će oko 13 sati učenici i učitelji posjetiti Kutjevo. U četvrtak je u 9 sati prijem kod župana Požeško – slavonske županije,a nakon toga planiran je obilazak Gimnazije te Glazbene škole u Požegi. Iz navedenih država sveukupno u posjet OŠ Mladost Jakšić dolazi 18 učitelja i 25 učenika.

TEKST: S.Pok      FOTO:OŠ Mladost

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn