PROGRAMI OSPOSOBLJAVANJA U POU AMC NOVA GRADIŠKA – Dodjela uvjerenja za zanimanje njegovateljica

Datum objave: 23. 3. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Nakon intenzivna četiri mjeseca učenja 27 polaznika programa njegovateljica zaslužilo je uvjerenje o osposobljavanju. Uz verifikaciju Ministarstva znanosti i obrazovanja, školovanje je financirao Hrvatski zavod za zapošljavanje, a nastava je organizirana u Pučkom otvorenom učilištu AMC Nova Gradiška.

Prema podacima portala MojPosao hr. na listi najbolje plaćenih poslova u budućnosti nalazi se njegovatelj starijih osoba. Riječ je o pomoćnom zanimanju iznimno traženom u zemljama Europske unije, ali i u Hrvatskoj, jer, posljednjih smo godina, na žalost, nacija sa sve starijim stanovništvom. Vodeći se interesima polaznika i potrebama tržišta rada, Pučko otvoreno učilište AMC Nova Gradiška, protekla je četiri mjeseca, od studenog prošle godine, provodio program osposobljavanja njegovateljica u trajanju od 500 sati.

Školovanje je financirao Hrvatski zavod za zapošljavanje, a program verificiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Tijekom intenzivna četiri mjeseca 27 polaznica odslušalo je 220 sati teorije i vježbi i „odradilo“ 280 sati praktične nastave u Općoj bolnici Nova Gradiška i Specijalnoj bolnici za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael Strmac, učeći se odgovarajućim postupcima u njezi starijih, nemoćnih i bolesnih osoba, primjerenim načinima komuniciranja s korisnicima, pravilima zaštite na radu, pružanja prve pomoći, higijene prostora i pribora, te prepoznavanju promjena u procesu starenja.

Za vrijeme obrazovanja polaznice su primale naknadu, a plaćeni su im i troškovi putovanja. Uz novostečeno zanimanje upisano u radnu knjižicu, polaznice su zaslužile i uvjerenje o osposobljavanju koje su im, na neformalnoj svečanosti organiziranoj po završetku programa, uz predstavnike Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, uručili djelatnici i predavači Pučkog otvorenog učilišta AMC Nova Gradiška.

TEKST: S. Tarbuk           FOTO: POU AMC

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn