PROGRAM ZAŽELI II – Prilika za 60 nezaposlenih i teže zapošljivih žena iz Nove Gradiške

Datum objave: 04. 7. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – Slijedom niza kvalitetno pripremljenih i provedenih projekata, Gradu Nova Gradiška uspješno je prošao i novi krug programa “Zaželi II” ukupne vrijednosti 5.282.000,00 kuna, kojim će uskoro biti zaposleno 60 žena.

Nakon uspješno provedenog prvog ciklusa programa zapošljavanja žena “Zaželi”, slijedom niza drugih, jednako kvalitetno pripremljenih i realiziranih projekata, Gradu Nova Gradiška, “prošao” je i novi, drugi ciklus istoga projekata čiji je cilj rješavanje problema dugotrajne nezaposlenosti teže zapošljivih žena i osnaživanje njihovog radnog potencijala. Potvrdili su to, ovih dana u Slavonskom Brodu, potpisom Ugovora o dodjeli bespovratnih nacionalnih i europskih sredstava, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić i gradonačelnik Vinko Grgić.

Pogram „Zaželi II” ukupne je vrijednosti 5.282.000,00 kuna, a kojim će u trajanju od 18 mjeseci, biti zaposleno 60 teško zapošljivih žena na poslovima skrbi za oko 360 korisnika. Posao će dobiti žene iz skupine teško zapošljivih kojima nedostaje nekoliko godina do prava na mirovinu ili su dugotrajno nezaposlene. “Važno je reći kako su korisnice dosadašnjeg programa bile izuzetno zadovoljne činjenicom da su uspjele pronaći posao i raditi, što ćemo im omogućiti i novim programskim ciklusom. Unatoč situaciji s pandemijom koronavirusa, naša gradska vlast je radila, pisala projekte i nećemo stati samo na tome, jer prepoznato je. Naime, prepoznato je kako ovakvi projekti imaju niz benefita, jer osim što pridonose zapošljavanju pripadnica ciljanih skupina- nezaposlenih žena sa završenom srednjom školom, itekako su važni za socijalno uključivanje krajnjih korisnika – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.Riječ je o još jednoj velikoj i lijepoj priči za 60 žena koje će dobiti posao u svom gradu, a to nam je, uz njihovo zadovoljstvo i zahvalnost, najveća nagrada i poticaj za nastavak ,” rekao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Krajnji cilj projekta je uključivanje žena u nepovoljnom položaju na tržište rada, što ujedno podrazumijeva i borbu protiv siromaštva, smanjenje nezaposlenosti kao i prevenciju prerane institucionalizacije i poboljšavanje kvalitete života osoba u starijoj životnoj dobi, osoba u nepovoljnom položaju ili osoba s invaliditetom.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn