PROGRAM PODRŠKE BRDSKO-PLANINSKIM PODRUČJIMA 2024. – Za projekte na području Požeško-slavonske županije odobreno 221 tisuća eura

Datum objave: 25. 3. 2024. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Kroz Program podrške brdsko-planinskim područjima 2024. godine odobreno je sufinanciranje pet projekata na području Požeško-slavonske županije. Riječ je o različitim infrastrukturnim projektima u općinama Brestovac, Kaptol, Velika te na području Grada Pakraca ukupne vrijednosti 221 tisuću eura.

Program je koncipiran kao odgovor na razvojne prioritete lokalne razine i predstavlja podršku u unaprjeđenju društvene, komunalne, socijalne i javne infrastrukture te pripremi infrastrukture kao preduvjeta za ulaganja i gospodarski oporavak te sanaciju šteta na infrastrukturnim građevinama nastalih uslijed vremenskih nepogoda karakterističnih za brdsko-planinsko područje. Program je namijenjen za projekte s područja jedinica lokalne samouprave koje su u skladu s Odlukom o obuhvatu i razvrstavanju jedinica lokalne samouprave stekle status brdsko-planinskog područja

Kao osnivač škole i prijavitelj projekta, Požeško-slavonskoj županiji je za obnovu i uređenje područne škole u Biškupcima odobreno sufinanciranje u iznosu od 80 tisuća eura. Realizacijom projekta obnovit će se krovište zgrade ove područne škole, na području Općine Velika.

Istim programom osigurana su sredstva za realizaciju i drugih vrijednih projekata na području Požeško-slavonske županije. Naime, među 89 projekata za koje su odlukom o odabiru osigurana sredstva, još su četiri projekta koja će se provoditi na području ove županije. Tako su, Općini Kaptol sredstva odobrena za projekt rekonstrukcije Majstorske ulice – I. faza (36 tisuća eura), Gradu Pakracu za projekt izgradnje pješačke staze u Frankopanskoj ulici u Prekopakri (36 tisuća eura), Općini Velika za projekt pješačke staze kroz naselje Biškupci do naselja Draga (33 tisuće eura) te Općini Brestovac za projekt izgradnje pješačke staze u naselju Busnovi (36 tisuća eura).

TEKST: S. Pok                        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn